Interieur

Durf jij te experimenteren met verf?

Met een likje verf krijgt je interieur onmiddellijk een nieuwe look. Door slechts één muur te accentueren, heb je al direct resultaat.
Je kan er ook voor kiezen om een kast of ander meubelstuk in een nieuw kleedje te steken. Dat wordt dan meteen een echte blikvanger in je huis.
Wat je ook doet, denk vooraf goed na over wat je wil bereiken.

Bepaal welke muur je eruit wil laten uitspringen. Je kan met een smalle wand, een halve muur, een vlak of strook een even groot effect bereiken als met een volledige oppervlakte.

Woonkamer halfgeverfde muur
Bron: Designort
Halfgeverfde muur slaapkamer
Bron: Craftifair
Half geschilderde muur kinderkamer
Bron: Citymom

Een accentmuur trekt sowieso de aandacht. In ruimtes waar je veel vertoeft, kan het storend zijn als je er de hele tijd tegenaan moet kijken. Kies bijvoorbeeld de muur achter je zetel of je bed.

Blauwe muur achter bed
Bron: Grip Elements

Je kan je kamer ook optisch veranderen. Ze wordt langer als je de zijwand een accentkleur geeft. Verf je de achterste wand, dan wordt de muur naar je toe getrokken en lijkt je kamer korter.

Voor een smalle wand of een vlak werk je best met een opvallende pure kleur. Pure kleuren zijn zuivere kleuren waar geen grijstinten aan werden toegevoegd. Zorg er wel altijd voor dat je kamer nog voldoende rust uitstraalt. Zijn je muren volledig wit, dan kan je zeker met felle kleuren werken.

Gele hoek
Bron: Deco Interior Studio
Verticale gekleurde stroken
Bron: Wooninspiraties

Een gekleurd vlak hoeft niet altijd recht te zijn. Maak er bijvoorbeeld een figuur mee.

Muur met huis
Bron: Petitandsmall

De kamer krijgt een uitgesproken persoonlijkheid als je de verf laat doorlopen op de vloer en het plafond.

Geel vierkant
Bron: nr.news-republic
Blauwe nis
Bron: Circu

Je kan de nadruk ook volledig op het plafond leggen. Door een aanpalend muurtje in dezelfde kleur te schilderen, krijg je een krachtig visueel effect.

Accent op deur en plafond
Bron: Apartmenttherapy

In een open ruimte kan je zones afbakenen door met één bepaalde kleur te werken.

Groene keuken
Bron: ArchZine

Je kan er ook voor kiezen om een kast, deur of raam een accentkleur te geven. Je oog zal er onmiddellijk naartoe geleid worden.

Gele kast
Bron: planète-deco

Kies je nu voor mat of glans? Op een klein oppervlak kan je voor glans gaan. Voor een grote wand kies je beter voor mat. Blinkend wordt dan al direct te druk. Met mat houd je het rustiger. Twijfel je, kies dan voor de gulden middenweg en koop satijnverf.

Geel raam
Bron: Shelly White

Geef je trap karakter door hem een nieuw tintje te geven. Misschien kan je vloer ook wel een opfrisbeurt gebruiken?

Blauwe trap
Bron: Mydomaine
Gele vloer
Bron: Stijlimage

Houd zeker ook altijd rekening met het licht. In een kamer met weinig lichtinval kies je best voor lichte tinten. Heb je weinig licht nodig, dan kan je wel voor een donkere kleur opteren.
Kies je kleur altijd aan de hand van de natuurlijke lichtinval en de functie van de kamer.

Sugar tip: Ben je niet zeker van de kleur, haal dan een tester in de winkel. Neem een wit A4-papier en schilder het volledig met de testerverf. Hang het tegen de muur die je wil verven. Zo kan je de verf op verschillende momenten van de dag beoordelen. Blijf je ze mooi vinden, dan kan je er helemaal voor gaan.

Succes ermee!

Op mijn Pinterestbord ‘Accents with paint’ kan je nog mee inspiratie opdoen.

Vind je dit artikel interessant? Deel het en geef het je vrienden cadeau!

 

 

Schrijf hier je reactie...