Kids

Op vakantie met kinderen. 10 praktische weetjes die moet je kennen
(leestijd: 2 minuten)

Thuis is je huis ingericht op maat van je kind. Op vakantie moet je vaak zelf nog wat kleine aanpassingen doen om het allemaal wat praktischer en veiliger te maken. Heb je nog kleine kinderen, dan is het raadzaam om deze spulletjes in je koffer te stoppen. Ze nemen amper plaats in, maar werken echt.

Tip 1: Kindveilig met gaffertape

Deze brede tape laat geen lijmresten achter en trekt geen verf los. Je kan hem dus makkelijk gebruiken om elektrische snoeren weg te werken of stopcontacten af te plakken. Of kleef hem tegen scherpe hoeken zodat je kind zich er niet aan kan bezeren.
Gaffertape laat zich makkelijk scheuren.

Tip 2: Hang een ballon aan de deur van je vakantiehuis

Toen onze kinderen nog kleuter waren, hing ik altijd een ballon aan de buitendeur van ons vakantieverblijf. Alle huisjes lijken op mekaar. Met één simpele ballon werd ons huisje toch makkelijk herkenbaar.

Lees ook: ‘Creatief met ballonnen’

Tip 3: Maak het donker met wasknijpers

Om te voorkomen dat het daglicht al vroeg binnenkomt, kan je de gordijnen met wasknijpers aan mekaar vastmaken. Zo blijven ze mooi dicht en laten ze minder licht door. Ook handig als je kind overdag nog moet slapen.

Tip 4: Breekstaafjes voor een streepje licht

Glow sticks

Lichtstaafjes of glow sticks zijn ideaal op vakantie. Nachtlampjes geven meestal teveel licht. Er is ook niet altijd een stopcontact op de juiste plaats voorhanden.
De staafjes helpen je om ‘s nachts makkelijker de weg te vinden. Hang er bijvoorbeeld ‘s avonds aan de deurklinken van de slaapkamers. En vergeet ook de klink van de badkamer niet.

Tip 5: Neem de kussensloop van je kind mee

Wij nemen nog altijd de lievelingsslopen van onze kinderen mee op vakantie. Zo voelt het slapen in een nieuw bed toch wat vertrouwd aan. Je kind voelt zich sneller thuis en zal makkelijker inslapen.
Bij autovakanties nemen we zelfs onze hoofdkussens mee. Ze komen goed van pas als er iemand een dutje in de auto wil doen.

Tip 6:  Verknip een plastic tafelkleed

Knip een plastic tafelkleed in stukken van een vierkante meter. Je kan ze makkelijk opvouwen. Ze nemen weinig plaats in beslag. Je kan ze gebruiken om het eten uit te stallen als je gaat picknicken. Ze zijn ook superhandig als je je baby moet verschonen.
Sugar tip: Maak je eigen privé-zwembadje voor je kleintje op het strand. Graaf een kuil in het zand en leg er het tafelkleed in. Vul het dan met zeewater. Je kindje kan zo op een schone ondergrond zitten. Je kan het water ook makkelijk verversen als het nodig is.

Tip 7: Laat een vlag wapperen

strandvlag
Zet je vlag op zodra je op het strand of in de speeltuin bent. Zo vindt je kind makkelijk de weg terug.

Sugar tip: Met een stok en een keukenhanddoek of ballon maak je snel een herkenningspunt voor je kind.

Tip 8: Zand verwijderen met talkpoeder

Heb je er een dagje strand opzitten? Strooi wat talkpoeder op de benen van je kind. Zo kan je het zand makkelijk verwijderen zonder dat het schuurt.

Tip 9: Gebruik een luiertas als strandtas

De waterdichte binnenzijde is ideaal om je portefeuille en kledij op te bergen. In de geïsoleerde flessenhouder kan je je drank koel bewaren. En het opbergvak voor vuile babykleertjes kan je gebruiken om je natte zwemspullen in te stoppen.

Tip 10: Hersluitbare zakjes

Deze plastic zakjes komen altijd van pas. Ik heb ze altijd bij in verschillende formaten op vakantie. Je stopt er eten in voor onderweg. Je steekt er je natte badkleding in. Je kan er ook je fototoestel mee beschermen als het regent.
Sugar tip: Stop er een nat washandje in. Onze kinderen vinden het heerlijk om zich even te verfrissen als het erg warm is.

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...