Interieur

10 tips voor een rustgevende leefruimte (leestijd: 1 minuut)

We hebben het allemaal druk. Het is dan ook belangrijk dat we thuis tot rust kunnen komen.

De nieuwste woontrends spelen in op meer sereniteit in huis. We moeten weer terug naar de essentie. Ontspullen en versimpelen. Kiezen voor datgene wat we echt nodig hebben, zonder aan comfort in te boeten. 

Hoe breng je meer rust in je interieur?

Mild kleurgebruik

Werk met zachte kleuren of wit. Ook ton sur ton tinten, kleuren die heel dicht bij mekaar liggen, zorgen voor rust. Vermijd druk behangpapier. Probeer de rustgevende groene tinten van de tuin naar binnen te trekken door de ramen vrij te houden.

rustgevende keuken
Bron: we-are-scout

Creëer meer bewegingsvrijheid

Zet niet te veel in een ruimte. Een kamer die overvol staat, komt druk over. Investeer in het juiste meubilair. Lage meubels geven een rustige indruk. Zorg voor een vlotte doorgang zonder belemmeringen.

Bron: Nuji

Licht in de woonkamer

Licht is een belangrijk onderdeel voor een rustige leefruimte. Vermijd fel licht. Ga voor sfeerverlichting. Werk met dimmers. Met een staande lamp of tafellamp kan je een gezellig hoekje creëren. Gedimde spotjes of luchters zorgen voor een intieme sfeer. Zorg dat het daglicht makkelijk binnen kan.

interieur ton sur ton
Bron: planete-deco

Lees ook: ‘Zo breng je meer licht in huis

Creëer balans

Zorg dat de meubels bij de ruimte passen. Houd het luchtig. Kies kleuren en materialen die goed matchen. Neutrale basisstukken zijn tijdloos en geven je kamer een rustige uitstraling.

rustige zithoek
Bron: NOMAA

Lees ook: Deze interieurtips werken altijd

Ga voor comfortabel

Doe afstand van zetels of stoelen die niet comfortabel of versleten zijn. Vervang stoffen die onaangenaam voelen. Werk met zachte materialen voor kussens en vloerkleden.
Hout maakt een ruimte warm en knus. Met natuurlijke materialen kies je sowieso voor duurzaamheid.

leefruimte met hout
Bron: Mark Tuckey
DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Beperk accessoires

Verwijder alle spullen die onnodig zijn en geen betekenis voor je hebben. Kies je items zorgvuldig uit. Heb je veel favoriete spulletjes, pik er dan een paar uit om op je kast of tafel te zetten. De rest bewaar je ergens uit het zicht. Als je zin hebt om je interieur te veranderen, haal je ze weer boven. Of verhuis al eens iets naar een andere kamer.

warm interieur met zachte materialen
Bron: houtmerk

Ruim op

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Rommel maakt dat je je minder goed kan ontspannen.
Alles wat je niet gebruikt, doe je weg of zet je uit het zicht.

Lees ook: Opruimen voor twijfelaars

Haal de natuur in huis

Een ruimte fleurt helemaal op met wat groen van planten of met een kleurrijke bloemenruiker.

The Hanging Vase
‘The Hanging Vase’ van HITTITE, ontdekt op Maison&Objet in Parijs

Rustgevende geuren

De geur van verse bloemen en kruiden brengt rust. Kies geuren die jou liggen en waarvan jij een ontspannen gevoel krijgt.

Ontspannen bij kaarslicht

Met theelichtjes en kandelaars breng je meteen rust in huis. Schaf je een paar kaarsenhouders aan die mooi in je interieur passen. Zet ze op een plaats waar je ze goed kan zien en word helemaal zen van de dansende vlammetjes. 

Sfeervolle kaarsen
Bron: soleblich

Lees ook: Praktische tips en slimme oplossingen voor je interieur

Zorg dat je je thuis voelt in je eigen huis zodat je er volop kunt ontspannen. Maak het lekker knus. Omring je met je favoriete spulletjes en doe afstand van alles wat je niet blij maakt. 

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Schrijf hier je reactie...