Kids

Knutselen voor Valentijn
(leestijd: 2 minuten)

Het is weer hartjestijd. Houdt jouw kind ook zo van Valentijn?
Deze knutselideetjes kan je makkelijk samen maken. Wordt het een kaartje? Of halen jullie liever de verf boven?

14 leuke voorbeelden

Verfafdrukken

Hartjeshand
Neem een tekenblad en kleef er met papierplakband een hart op. Verf je hand. Maak een afdruk op papier. Haal het hartje voorzichtig weg.                            (Bron: themodestmomblog)
Voetafdruk Valentijn
Schilder je voet. Maak een afdruk op papier. Knip een pijl en boog uit gekleurd papier. Werk af met knutseloogjes. Met een zwarte stift teken je de mond. (Bron: gallamorewest )
Leuke effecten met vingerafdrukken
Dompel je vingertoppen in wat verf. Maak er deze leuke hertjes mee. Tover er nog een hartje bij. Als de verf droog is, werk je alles af met zwarte stift.          (Bron: Etsy)

Valentijnmannetjes

Hartjespomponnen
Een snoezige verrassing voor in de brooddoos? Knip hartjes uit gekleurd papier. Kleef de pomponnen eraan vast. Werk af met knutseloogjes. Schrijf nog een boodschap onderaan het hartje. (Bron: dreamingindiy)
Hartenfiguurtjes
Met gekleurd papier en chenilledraad maak je een tof figuurtje.                     (Bron: Ruby Ellen)
Hartjesrobot
Wat vind je van deze hartjesrobot? Schilder het toiletrolletje wit. Versier de onderkant met een stukje aluminiumfolie. Snijd een hart uit rode vilt of dik rood papier. Maak 2 gaatjes in het rolletje. Steek de chenilledraad erdoorheen. Kleef het hartje vast. Werk af met knutseloogjes. Teken een mond met zwarte stift. (Bron: nontoygifts)

Valentijnkaartjes

Origineel wenskaartje
Maak een kaartje uit gekleurd papier. Leg een knutseloog op de voorkant. Teken er rond en snijd het uit met een breekmes (Dit doet mama!). Teken een gek mannetje aan de binnenkant. Plak het oog op de hoogte van het gat. Knutsel een hartje en kleef het op de voorkant. Schrijf er nog ‘you’ op.               (Bron: Quickfoodideas)
Valentijnhond
Wedden dat deze Valentijnhond in de smaak gaat vallen? Vouw een tekenblad dubbel. Teken er deze hondenkop op. Voor het zwarte gedeelte kan je stiften gebruiken. Je kunt ook met zwart papier werken. Werk af met knutseloogjes. Vergeet de tong niet in te kleuren. Nu enkel nog een leuke tekst verzinnen. (Bron: Sue Stampfield)
Valentijnkaart
Knip een tekenblad in twee. Vouw het dubbel. Kies twee mooie knopen uit voor de hoofdjes. Kleef ze op het papier. Teken lijfjes met zwarte stift. De hartjes maken het helemaal af. (Bron: Pinterest)

Schattige Valentijndiertjes

Schattige flamingo
Tover een roos hart om in een schattige flamingo met wat chenilledraad en wat veertjes. Werk af met een papieren snavel en een plastic oogje.            (Bron: gespotvoorjou)
Eenhoorn Valentijn
Knip een groot hart uit roze papier. Maak ook oortjes, oogjes, een snuit  en een hoorn. Werk af met wat gekleurd garen en stift. (Bron: gluedtomycraftsblog)

Zeg het met stenen

Valentijnstenen
Zoek wat leuke stenen bij elkaar. Schilder ze. Verf er dan hartjes op.                 (Bron: archzine)

Valentijntasje

Valentijnzakje
Kleef een groot hart op een bruin zakje. Vouw voetjes, armpjes en een draagband uit gekleurd papier. Met knutseloogjes en een mond maak je een vrolijk gezicht. (Bron: kidsactivitiesblog)

Liefdesdoosjes

Valentijndoosjes
Wikkel washi tape rond een luciferdoosje. Kleef er nog een hartje op. Stop nog een kleine verrassing in het doosje. (Bron: Bodasyweddings)

Op mijn Pinterestbord Valentine’s day kun je nog meer inspiratie opdoen.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Fijne Valentijn!

Vind je dit artikel leuk? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...