Kids

De school begint weer. Last-minute checklist
(leestijd: 2 minuten)

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. De hoogste tijd dus voor een laatste check-up. Zo weet je zeker dat je niets uit het oog verliest en breng je je kind met een gerust hart weer naar school.

Met de fiets naar school?

Controleer nog even of de fiets helemaal in orde is. Pomp de banden nog wat bij. Laat je kind hem nog even poetsen.

Oefen dan nog eens samen de route naar school. Maak je kind attent op de plekken waar het extra voorzichtig moet zijn. Meet hoelang jullie onderweg zijn.

Boekentas gebruiksklaar

Laat je kind zijn boekentas of rugzak al eens aandoen. Pas de schouderbanden aan zodat hij perfect zit. Vul de tas enkel met (lichte) spullen die je kind echt nodig heeft.

Check ook nog even of de turn- en zwemzak nog in goede staat zijn. Controleer of de naam van je kind goed leesbaar is.

Pennenzak gevuld met degelijk schrijfmateriaal voor school

Check of alles nog goed schrijft. Dit kan je kind makkelijk zelf doen. Slijp alle potloden en steek ook een gom en slijper in de pennenzak. Dan is hij klaar voor de boekentas.

Brooddoos en drinkbus

Op de eerste schooldag zorg je natuurlijk voor een extra lekkere lunch met het lievelingsbrood en favoriete beleg van je kind. Stop er zeker ook nog een lekkere verrassing bij.

In heel wat scholen zijn wegwerpflesjes niet langer welkom. Zorg voor een herbruikbare drinkfles. Controleer of ze niet lekt. Je stopt ze best nog in een plastic zakje.

Lees ook: Dit stop je in de brooddoos van je kind

Alle spulletjes labelen voor school

Zet de naam van je kind op alle spullen. Ik sta elk jaar weer versteld hoeveel dingen er ondanks het labelen toch bij de verloren voorwerpen terechtkomen. Controleer zeker ook of de naam op oudere spulletjes nog goed leesbaar is.

Check jassen en schoenen

Controleer of alle jasknopen nog goed vastzitten. Vergeet ook de ritssluitingen niet. Hang de fluohesjes alvast klaar. Steek een regenjas in de boekentas van je kind.

De schoenen kunnen wellicht ook nog een poetsbeurt gebruiken.

Vraag je kind om de turnpantoffels nog even te passen.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Schooloutfit

Vraag je kind wat het graag wil dragen op de eerste schooldag. Laat je kind de kleren nog even passen. Leg dan alles de avond voordien klaar.

Het lievelingsfruit van je kind in de koelkast

Zorg dat je genoeg fruit in je koelkast hebt voor de rest van de week. Check ook nog even je voorraad fruitdoosjes. Er gaat er geregeld al eens eentje verloren of stuk. Zet ook hier de naam van je kind op.

Vul een doos met koekjes voor school

Zorg dat je verschillende soorten koekjes in huis hebt of bak er zelf. Laat je kind elke dag kiezen welke het mee naar school wil nemen. Controleer de koekendoosjes. Vergeet ze niet te labelen.

Een plek voor het huiswerk

Laat je kind zijn bureau nog even opruimen. Dat is handig als er straks weer huiswerk moet gemaakt worden.

Lees ook: 5 geheime tips om jouw kind graag te laten opruimen

Heb je alle schoolspullen van je kind gecontroleerd en alle nieuwe aankopen voorzien van een label?
En liggen de favoriete kleren van je kind al klaar? Dan kun je alvast boodschappen doen en al wat vooruit koken. Zo start je het nieuwe schooljaar goed voorbereid en zonder stress.

Een fijn schooljaar!

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...