Eropuit

Bardot
Verborgen parel in hartje Hasselt

Bardot is een hippe aperobar waar je gezellig kunt genieten van een heerlijk glaasje kwaliteitswijn, speciaalbier en snelle hap.

Enjoy life, Drink, Eat, Have Fun

Wendy en Didier, de uitbaters van deze smaakvolle zaak gingen heel doordacht en weloverwogen te werk. Ze zijn van vele markten thuis. Zo renoveerden ze het pand volledig zelf. Wendy nam ook de inrichting voor eigen rekening. 

Glazen deur met logo
Op de glazen deur prijkt het logo dat Wendy zelf ontwierp.
Interieur Bardot
Het interieur straalt rust en gezelligheid uit. Er werd veel gewerkt met hout, zachte kleurtinten en warme accessoires.
Bardot menu
Wendy heeft een creatieve achtergrond als grafisch vormgeefster. De menukaart is dan ook een streling voor het oog. (foto: Bardot)

Bardot schenkt Catalaanse kwaliteitswijnen

Bij Bardot houden ze van Barcelona. Hun liefde voor deze stad vind je terug in hun uniek aanbod aan Catalaanse kwaliteitswijnen en cava’s die ze rechtstreeks importeren vanuit het wijndomein Torelló. De cava van het huis wordt zelfs geserveerd in verschillende sterrenrestaurants.

Speciaalbieren

Didier voelt zich thuis achter de toog en kent de kneepjes van de horeca. Bardot is uitgerust met een vernuftige koelinstallatie om de smaak van de getapte pinten te verfijnen. Bierdrinkers komen hier ruimschoots aan hun trekken met heel wat speciale bieren. Hier drink je kwaliteit.

Kleine kaart met zelfbereide gerechten

De keuken is het terrein van Wendy. Zij neemt haar gevoel voor compositie mee in haar bordjes. Bardot heeft een kaart voor de kleine honger. Tijdens de lunch kun je hier terecht voor een lekkere pasta of heerlijke verse soep. Ook voor tapasplanken met Spaanse charcuterie of kaas zit je hier goed.
Alles wordt mooi geserveerd op zorgvuldig uitgekozen servies.

Bardot wijnen
Catalaanse wijnen
Catalaanse wijnen (foto Bardot)
Mi Mu Bardot
Genieten in stijlvolle glaasjes (foto Bardot)

Zelfs voor een heerlijk kopje thee ben je aan het juiste adres. Hiervoor trokken ze naar de beste theehuizen in Berlijn.

Theeassortiment
Assortiment thee (foto Bardot)

Als grote muziekliefhebbers pikken ze regelmatig een festivalletje mee. Bij Bardot klinkt dan ook alleen maar steengoede muziek.

Aan de hoge houten terrastafel voor de deur is het zowel in de zomer als in de winter heerlijk vertoeven. Tips Like Sugar nam de proef op de som. Zo genoot ik zelf van een lekker glaasje Catalaanse wijn.

Place to be: Hemelrijk 5 in Hasselt

Geopend van dinsdag t.e.m. donderdag van 12u tot 23u. Vrijdag en zaterdag van 12u tot 1u.
Zondag en maandag gesloten.

Meer toffe adresjes ontdekken? Check onze rubriek ‘Eropuit‘.

Vind je dit artikel leuk? Geef jouw vrienden dit adresje cadeau.

Schrijf hier je reactie...