Eropuit

Eetadresjes Rotterdam. Stijlvol tafelen in een bruisende stad

Rotterdam is een bruisende stad met unieke eetadresjes waar je lekker kunt eten en drinken. De bekendste en levendigste straat is de Witte de Withstraat met als meest gekende kroeg ‘De Witte Aap’.

Houd je niet zo van toeristische trekpleisters? Check dan deze originele adresjes die ik ontdekte tijdens een geweldig weekendje Rotterdam. Het zijn stuk voor stuk bijzondere plekjes met een stijlvol interieur om lekker te tafelen en gezellig te kletsen.

De leukste eetadresjes in Rotterdam

Smul van authentieke Italiaanse gerechten bij ‘De Pasta Kantine’
Pannekoekstraat 22a

De Pasta Kantine Eetadresjes Rotterdam
De Pasta Kantine

Bij De Pasta Kantine wordt alles à la minute bereid. In deze sfeervolle kantine kan je ’s middags en ’s avonds genieten van smaakvolle Italiaanse gerechten zoals pasta’s en salades.

Waan je in Mexico met heerlijke taco’s bij ‘Alfredo’s taqueria’
Goudsesingel 204

Alfredo's Rotterdam
Alfredo’s taqueria

Deze klassevolle taqueria vindt zijn thuis in Het Industriegebouw, een nieuwe hotspot in Rotterdam. Bij mooi weer kan je hier tussen de palmbomen genieten van een echt zuiders sfeertje. Was je nog niet in vakantiestemming, dan lukt het je hier ongetwijfeld.

Eetadresjes Rotterdam? Start de dag met een zalig ontbijt bij ‘Picknick’
Mariniersweg 259

Picknick eetadresjes Rotterdam
Picknick

Bij Picknick kan je ontbijten en lunchen tot half vijf in de namiddag. Alle gerechten en drankjes kunnen ook meegenomen worden. Ideaal voor een picknick!

Snoep van de zelfgemaakte appeltaart bij ‘Dudok’
Meent 88

Dudok eetadresjes Rotterdam
Dudok

Deze stadsbrasserie is gevestigd in een historisch gebouw van de beroemde architect Dudok. Het is een fijne ontmoetingsplek voor jong en oud. Kom je alleen, dan kan je op het gezelschap van de leestafel met allerhande lectuur rekenen.

Je vindt hier voor elk moment van de dag een aangepast gerechtje. De zelfgemaakte appeltaart mét een toefje slagroom is beroemd. Echt om duimen en vingers af te likken!

Kom helemaal tot rust in Het Park bij Parqiet
Baden Powellaan 20

Parquit
Parquit

In Het Park, het bekendste park van Rotterdam, vind je Parquit. Het is een heerlijke plek om te ontbijten, lunchen of gewoon gezellig iets zoets te eten.

Hier kan je heerlijk relaxen in het groen. In de zomer kan je buiten lekker luieren in een strandstoel onder de bomen.

Eetadresjes Rotterdam? Koop ambachtelijke lekkernijen bij Fenix Food Factory
Veerlaan 19d

Fenix Food Factory
Fenix Food Factory

Fenix Food Factory ligt in een oude havenloods op het Deliplein in de wijk Katendrecht. Het is een culinaire broeiplaats waar je eten kan kopen en ‘beleven’.

Je vindt er de ambachtelijke bakkerij ‘Jordy’s Bakery’, Marokkaanse tapas van ‘Meneer Tangen’, verse stroopwafels met een verrassende twist van ‘Stroop Rotterdam’ en nog zoveel meer. Ook de eigenzinnige boekhandel ‘Bosch & De Jong’ heeft hier zijn stek.

Sugar tip: Sla hier je voorraad in voor een gezellige picknick aan de Nieuwe Maas. Zoek een ligstoeltje uit aan Hotel New York (Koninginnehoofd 1). En dan smullen maar van al dat lekkers!

Geniet samen met je kind bij Juffrouw Van Zanten
2e Middellandstraat 27

Juffrouw Van Santen Rotterdam
Juffrouw Van Santen

Juffrouw Van Santen is een gezellige ontbijt- en lunchplek. In een supertof kader kan je genieten van heerlijke kop koffie én goede muziek.  Je wordt hier vriendelijk bediend.

Op de kaart vind je kindvriendelijke gerechtjes. Voor de allerkleinsten is er veilig en aangepast tafelspeelgoed dat je ook kan aankopen via de webshop.

Proef een  Frans plattelandsgerechtje bij Zinc
Calandstraat 12a

Zinc Rotterdam
Zinc

Zinc heeft het karakter van een typisch Frans plattelandsrestaurant. Het menu wordt persoonlijk aan tafel voorgesteld. Hier wordt gekookt met verse seizoensproducten. Je eet er elke dag iets anders.

Doe inspiratie op bij de wereldkeuken van Zino’s Urban Bistro
Zwaanshals 265

Zino's Urban Bistro
Zino’s Urban Bistro

Ontdek je graag nieuwe gerechten? Dan ben je bij Zino aan het juiste adres. Deze bistro staat bekend om zijn aparte smaakcombinaties. Hier vind je speciale wereldgerechten.

Bij ‘Zino’s Provisiekamer’ aan de overkant van de straat kan je inkopen doen om je thuis in je eigen keuken helemaal uit te leven.

Lees ook: ‘Rotterdam verkennen met de fiets

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden en deel het via de sociale media knoppen.

Schrijf hier je reactie...