Kids

Knutselen voor Valentijn. Deze maak je snel zelf

Valentijn komt eraan. Houdt jouw kind ook zo van dit hartjesfeest? Deze knutselideetjes kan je makkelijk samen maken. Kies je voor een schattig kaartje, een lief diertje of een coole steen? 

14 leuke voorbeelden

Verfafdrukken voor Valentijn

Hartjeshand
Neem een tekenblad en kleef er met papierplakband een hart op. Verf je hand. Maak een afdruk op papier. Haal het hartje voorzichtig weg.                            (Bron: themodestmomblog)

Voetafdruk Valentijn
Schilder je voet. Maak dan een afdruk op papier. Knip een pijl en boog uit gekleurd papier. Als de verf droog is, kleef je ze op. Werk verder af met knutseloogjes. Teken tot slot nog een mond met zwarte stift. (Bron: gallamorewest )

Leuke effecten met vingerafdrukken
Dompel je vingertoppen in wat verf. Maak er deze leuke hertjes mee. Zet er dan nog een hartje bij. Als de verf droog is, werk je alles af met zwarte stift.          (Bron: Etsy)

Lees ook: ‘Cadeau inpakken? Zo maak je snel origineel inpakpapier

Valentijnmannetjes

Hartjespomponnen
Een snoezige verrassing op Valentijn voor in de brooddoos? Knip hartjes uit gekleurd papier. Kleef vervolgens de pomponnen eraan vast. Werk dan af met knutseloogjes. Schrijf tot slot nog een boodschap onderaan het hartje. (Bron: dreamingindiy)

Hartenfiguurtjes
Met gekleurd papier en chenilledraad maak je een tof figuurtje.                     (Bron: Ruby Ellen)

Hartjesrobot
Wat vind je van deze hartjesrobot voor Valentijn? Schilder eerst het toiletrolletje wit. Versier dan de onderkant met een stukje aluminiumfolie. Snijd vervolgens een hart uit rode vilt of dik rood papier. Maak dan 2 gaatjes in het rolletje en steek de chenilledraad erdoorheen. Kleef het hartje vast. Werk verder af met knutseloogjes. Teken tot slot een mond met zwarte stift. (Bron: nontoygifts)

Lees ook: ‘Knutselen met WC rollen

Valentijnkaartjes

Origineel wenskaartje
Maak een kaartje uit gekleurd papier. Leg dan een knutseloog op de voorkant. Teken er rond en snijd het uit met een breekmes (Dit doet mama!). Teken vervolgens een gek mannetje aan de binnenkant. Plak het oog op de hoogte van het gat. Knutsel dan een hartje en kleef het op de voorkant. Schrijf er nog ‘you’ op.               (Bron: Quickfoodideas)

Valentijnhond
Wedden dat deze Valentijnhond in de smaak gaat vallen? Vouw een tekenblad dubbel. Teken er dan deze hondenkop op. Voor het zwarte gedeelte kan je stiften of zwart papier gebruiken. Werk af met knutseloogjes. Vergeet de tong niet in te kleuren. Nu enkel nog uitknippen en een leuke tekst verzinnen. (Bron: Susan Campfield)

Valentijnkaart
Knip een tekenblad in twee en vouw het dubbel. Kies dan twee mooie knopen uit voor de hoofdjes. Kleef ze vervolgens op het papier. Teken lijfjes met zwarte stift. De hartjes maken het helemaal af. (Bron: Pinterest)

Schattige Valentijndiertjes

Schattige flamingo
Tover een roos hart om in een schattige flamingo met wat chenilledraad en wat veertjes. Werk af met een papieren snavel en een plastic oogje.            (Bron: gespotvoorjou)

Eenhoorn Valentijn
Knip een groot hart uit roze papier. Maak dan oortjes, oogjes, een snuit en een hoorn. Kleef of niet alles vast. Werk verder af met wat gekleurd garen en stift. (Bron: gluedtomycraftsblog)

Zeg het met stenen

Valentijnstenen
Zoek wat leuke stenen bij elkaar. Schilder ze en laat ze drogen. Verf er dan hartjes op. Klaar!                (Bron: archzine)

Valentijntasje

Valentijnzakje
Kleef een groot hart op een bruin zakje. Vouw voetjes, armpjes en een draagband uit gekleurd papier. Kleef of niet alles vast. Met knutseloogjes en een mond maak je een vrolijk gezicht. (Bron: kidsactivitiesblog)

Lees ook: ‘Deze kindertraktatie maak je makkelijk zelf

Liefdesdoosjes voor Valentijn

Valentijndoosjes
Wikkel washi tape rond een luciferdoosje. Kleef er dan een hartje op. Stop tot slot nog een kleine verrassing in het doosje. (Bron: Bodasyweddings)

Op mijn Pinterestbord Valentine’s day kun je nog meer inspiratie opdoen voor Valentijn.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Fijne Valentijn!

Vind je dit artikel leuk? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...