Eropuit

Rotterdam ontdekken met de fiets. Stop hier zeker even

Rotterdam is een moderne grootstad met veel imposante gebouwen. Ben je een architectuurliefhebber, dan kom je hier ruimschoots aan je trekken.

Het is een stad van contrasten. Je vindt hier vele wijken met elk een eigen karakter. Er valt heel wat te zien, maar alles ligt nogal ver uit mekaar. Je verkent Rotterdam dan ook best met de fiets.

Huur een fiets aan het Centraal Station. Of boek een kamer bij Bed & Bike Alberti en krijg gedurende je verblijf een gratis fiets ter beschikking. De fietspaden liggen er trouwens uitstekend bij.

Sugar tip: Neem je gps en fietstas mee van thuis. Aanrader!

Deze moderne iconen mag je niet missen

Centraal Station – Stationsplein 2

Centraal station Rotterdam
Centraal station Rotterdam

De nieuwe hal (2014) met de zilverkleurige overkapping kreeg de bijnaam ‘Kapsalon’. Dit is ook de naam van de typische Rotterdamse snack die in een aluminium bakje wordt geserveerd.

De Rotterdam – Wilhelminakade 135

De Rotterdam
De Rotterdam

Dit gebouw met drie gekoppelde torens van bijna 15O meter hoog domineert de skyline van Rotterdam. De naam verwijst naar het stoomschip ss Rotterdam. Hiermee vertrok men vroeger naar New York.

De kubuswoningen (1984) van Rotterdam – Overblaak 85-87

Kubuswoningen Rotterdam
Kubuswoningen

Elk huis stelt een boom voor en alle huizen bij elkaar vormen een bos. (Architect : Piet Blom) Geen enkele van de 38 kubuswoningen heeft een rechte muur van binnen. De meeste huizen worden echt bewoond. Er is een kijkkubus die je kunt gaan bezichtigen. In één van de kubussen is ook een hostel gevestigd.

De Blaaktoren(1984) – Kolk 90

Blaaktoren Rotterdam
Blaaktoren

Deze woontoren werd ook ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom. Het gebouw heeft een opvallend puntvormig dak en wordt daarom ook wel het Potlood genoemd.

De Markthal (2014) – Dominee Jan Scharpstraat 298

De Markthal Rotterdam
De Markthal

De Markthal (2014) ligt op de Grotemarkt, recht tegenover de kubuswoningen. Honderd permanente kramen stallen hier dagelijks hun waren uit. Dit moderne woon- en winkelgebouw heeft de vorm van een hoefijzer. Het gigantische plafond heeft de grootte van twee voetbalvelden. Het vormt één groot kunstwerk en kreeg de naam ‘Hoorn des Overvloeds’. Het is één van de architectonische hoogstandjes van Rotterdam.

Erasmusbrug in Rotterdam

Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug

Deze brug is 800 meter lang en 139 meter hoog. Door haar specifieke vorm kreeg ze de bijnaam ‘De Zwaan’. Ze verbindt het centrum met de wijk Kop van Zuid.

Lees ook: ‘Unieke eetadresjes in Rotterdam

8 interessante weetjes over Rotterdam

Rotterdam dankt haar naam aan de rivier De Rotte.
In 1940 werd het centrum van de stad verwoest door bombardementen.
Rotterdam is een echte waterstad. De Nieuwe Maas vormt de hoofdader van de stad.
Het is de tweede grootste stad van Nederland.
Rotterdam heeft de grootste haven van Europa.
Het is één van de groenste steden van Nederland.
Het bekendste park heet gewoon Het Park.
Op vrijdagavond is het koopjesavond (tot 21u).

Lees ook: ‘Shoppen in Rotterdam

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...