Eropuit

Guilty pleasures… Een cappuccino met chocolaatje van bij Koffie Onan?

Mijn dagelijkse guilty pleasure… een stukje pure zwarte chocolade met een heerlijk kopje zalig ruikende thee. Onder mijn favorieten : earl grey, kamille, linde en bosvruchten.

Sinds kort ben ik helemaal verknocht aan zwarte chocolade met hazelnoten. Het is mijn momentje van de dag waarop ik me even comfortabel neerzet en wat tijd maak voor mezelf. Gewoon ik, mijn kopje thee én mijn zwarte lekkernij. Verder niets. Gewoon even helemaal met al mijn zintuigen genieten. Toekijken hoe de kruiden in het theezakje zich langzaam vermengen met het hete water en er een zacht kleurtje aan geven. Mijn handen rond de dampende kop thee voelen. De heerlijke geur opsnuiven. Na enkele minuutjes voorzichtig nippen en proeven. Mijn smaakpapillen nog meer laten prikkelen door een hap te nemen van mijn zwarte niet te bittere chocolade om dan het zachte geknisper te horen dat mijn kiezen produceren als ze de hazelnoten in kleine stukjes malen. Dat is mijn beschamend pleziertje!

Ook als ik uit huis ben, hou ik vast aan mijn dagelijks ritueel. Alleen dan durf ik de thee al eens in te ruilen voor een zachte of pittige cappuccino zoals die van bij Koffie Onan in Leuven. Deze authentieke koffiezaak ligt in de gezellige Parijsstraat op nummer 28. Het is een leuk zaakje met een toffe inrichting en een vriendelijke bediening. Bestellen doe je aan de toog.

Personeel Koffie Onan Leuven
Het goedlachse personeel van Koffie Onan

Er hangt een gemoedelijke sfeer en je voelt je hier echt welkom. Als ik in Leuven ben, kan ik het niet laten om even binnen te springen om me te laten verwennen met het zwarte goud van Koffie Onan. Ze malen en branden hier hun eigen koffiebonen. En elke week staat er een koffie extra in de kijker.
Je vindt er trouwens ook een ruim assortiment aan thee. Je kan hier een pakje koffie of thee kopen voor thuis. Zelfs voor een lekker gebakje ben je hier aan het juiste adres.
Weinig tijd? Dan kan je je bakje troost ook gewoon komen afhalen.

Interieur Koffie Onan Leuven
Interieur Koffie Onan Leuven

Buiten op het terras is het fijn vertoeven. Er ligt hier zelfs een fleece dekentje voor je klaar.
Je bent hier op een fractie van de Oude Markt en kan er zelfs een glimp van opvangen. Via het steegje dat naar de markt leidt, heeft de zon vrij spel. Op mooie dagen kan je hier dan ook genieten van een zonovergoten terras.

Terras Koffie Onan
Het gezellige terras van Koffie Onan

Ik word er altijd extra blij van de mooie tekening in het melkschuim. En, je mag hier zelf een chocolaatje uitkiezen!

Place to be : Parijsstraat 28 in Leuven

Geopend van 8u30 tot 18u. Woensdag en zondag gesloten.

Vind je dit artikel leuk? Deel het en geef jouw vrienden dit adresje cadeau!

 

Schrijf hier je reactie...