Eropuit

Op schattenjacht in het indrukwekkende Belfort van Gent

Hoe een schattenjacht in Gent je zondag kan opfleuren…
‘Mama, echt, ik hou het niet meer uit!’ Ik kijk naar mijn dochter. Haar gezicht is helemaal rood aangelopen. Haar broer zit haar blijkbaar al de hele tijd op de hielen. ‘Nietes! Jij plaagt mij!’, klinkt het.  Mijn man en ik kijken mekaar aan en beseffen… one of those days. Een druilerige zondag waarop je zelf zin hebt om languit met een goede roman op de bank te liggen, maar je kids er anders over denken.

Het spel van de slotenmaker

Ik ruil mijn boek in voor de iPad en begin te zoeken op Uitmetvlieg.be. Mijn oog valt op ‘Het spel van de slotenmaker’ in het Belfort van Gent, geschikt van 6 tot 12 jaar.  Perfect, denk ik. Ik roep: ’Wie heeft er zin om mee op schattenjacht te gaan?’ En het werkt. De vete tussen broer en zus verdwijnt als sneeuw voor de zon en gaat zelfs over in unaniem enthousiasme.

We zetten koers richting Gent. Op de achterbank gaat het de hele tijd over… ‘de schat’.
We droppen onze auto op de Kouter en de kinderen zijn ondertussen zo zenuwachtig dat we nog een plasstop inlassen in Café Théâtre (Schouwburgstraat 7). Aanrader! In de authentieke toiletten hangt een duistere sfeer die nog voor wat extra suspense zorgt. Nu zijn we er echt helemaal klaar voor.

Op schattenjacht in het Belfort van Gent

Het Belfort (Sint-Baafsplein z/n) staat midden in de oude stad en vormt een prachtig decor voor een spannend schattenspel. Bij het onthaal krijgen de kinderen een grote sleutelbos en een rubberen hamertje. De concierge vertelt dat ze hiermee zelf op de klokken mogen slaan en dat heel de stad het dan kan horen. De belangstelling groeit met de minuut.

Voor de begeleidende volwassenen is er een boekje met korte anekdotes en vragen die ze aan de kinderen moeten voorlezen. Elk juist antwoord brengt je een stap dichter naar de juiste sleutel die het mysterie rond de gesloten schatkist in de ‘geheime kamer’ kan oplossen. Met de overblijvende sleutel mogen de kinderen de schatkist zelf openen.

De zoektocht loopt door heel het Belfort en je moet het helemaal gezien hebben, zowel binnen als buiten om het spel uit te spelen. De trappen zijn best wel steil en smal, maar versterken de belevenis. Wij namen de lift naar beneden omdat het afdalen via de trap best wel wat eng is, zeker voor een dochter met hoogtevrees.

Praktisch info over de schattenjacht in Gent 

Het Belfort is elke dag open van 10u tot 18u en je kan het spel ten laatste starten om 16u30. Prijs : 1 € per kind en 8 € per boekje. Klein verbeterpuntje misschien is dat de lay-out van het boekje wat saai oogt en wat kleur kan gebruiken. Onze kinderen kunnen er desalniettemin geen afstand van nemen en bewaren het nog steeds als souvenir.

Met een straf verhaal rijden we terug naar huis. Op de achterbank wordt er gediscussieerd over wie het boekje eerst mee naar school mag nemen, want dit avontuur moet natuurlijk met de juf en de klasgenootjes gedeeld worden.

Lees ook:
Met de kids op restaurant. Zo houd je ze zoet
Knutselen met WC rollen. Zo maak je snel leuke dieren
Sfeervolle lunchadresjes in Antwerpen waar je kids ook welkom zijn
Zo leert je kind fruit eten

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Werd je geïnspireerd door dit verhaal? Geef jouw vrienden deze tip cadeau.

Schrijf hier je reactie...