Interieur

Nieuw hebbeding?
Doe mij maar rood (leestijd: 1 minuut)

Wat is jouw lievelingskleur?

Iedereen heeft een favoriete kleur. En voor de meeste mensen blijkt dat blauw te zijn. Als ik de test eens even in mijn eigen gezin doe, dan wordt die stelling alvast bevestigd. Mijn man, zoon en dochter houden alle drie van blauw. Al is mijn dochter een twijfelgeval met appelblauwzeegroen.

Maar ik heb iets met rood. Als een magneet word ik ernaar toe gezogen en voor zover ik het mij kan herinneren is dat nooit anders geweest.

Mijn man zegt altijd als ik iets niet in het rood gekocht heb het dan niet in het rood bestaat. En gelijk heeft hij. Ik kan er gewoon niet aan weerstaan en moet toegeven dat ik zelfs een zekere teleurstelling voel als iets niet in het rood te krijgen is.

Mooie herinneringen

Rood roept bij mij vooral een warm gevoel op en veel mooie herinneringen. Ik weet nog dat ik als kleuter een rood manteltje droeg en vaak te horen kreeg dat het mij beeldig stond. Ik las eens dat onze ervaringen bepalen of we een kleur mooi vinden of niet. Wellicht heeft dat rode jasje toch ergens mijn voorliefde voor rood aangewakkerd.

Hoe dan ook, kiezen wordt een stuk makkelijker als wat je zoekt in je lievelingskleur verkrijgbaar is. Deze rode spulletjes vind ik alvast onweerstaanbaar.

Rode gadgets

Het wolvilten sierkussen ‘Gregor’ heeft alvast mijn hart gestolen. Ook verkrijgbaar in maïsgeel, petrol, kiezel, citrus, azuurblauw en mint,… maar voor mij wordt het rood. Zeker weten!

Vind jij dit een interessant artikel? Deel het en geef het cadeau aan jouw vriendinnen via de sociale media knoppen.

Schrijf hier je reactie...