Interieur

Cinqpoints brengt een hommage aan het werk van architecten (leestijd: 1 minuut)

 ‘Architecture is everywhere. You just have to look at it.’

De stand van Cinqpoints op Maison&Objet Paris springt eruit door zijn soberheid. Alle producten in zwart en hout worden stijlvol gepresenteerd. Ik praat met Laurence, een Franse architecte die vier jaar geleden dit bedrijf opstartte.

Laurence Calafat, bezielster van Cinqpoints
Laurence Calafat, bezielster van Cinqpoints

Alles begon met een kader waarin Laurence belangrijke architecturale monumenten oplijstte. Als architecte stoorde ze zich aan het feit dat de namen van gebouwen wel gekend zijn bij het grote publiek, maar de naam van de architect erachter meestal niet.

Kader met bekende gebouwen en hun architect

Cinqpoints is ontstaan als eerbetoon aan het werk van architecten. Het bedrijf ontwerpt schrijfwaren, objecten en spelletjes voor liefhebbers van architectuur, maar het mikt ook op alle andere creatieve zielen. De collecties zijn gewijd aan architectuur en meer in het algemeen aan hedendaagse culturen.

Houten kantoorgerief
Houten kantoorgerief
House of Notes en badges
House of Notes en badges
Kantoormateriaal
Stijlvol kantoormateriaal

Laurence ontwierp ook het ‘Dot to Dot Architecture’ boek. Door punten (cijfertjes) met elkaar te verbinden, schets je zelf het monument en ook de bijhorende naam van de architect die het tekende. Het is een werkboek waarbij je zelf naar de oplossingen moet zoeken. Doordat je actief betrokken bent, hoopt Laurence dat de naam van de designer beter blijft hangen.

Dot to dot architecture
‘Dot to dot architecture’ boek

De ontwikkeling van de projecten van Cinqpoints is Frans en het proces is ambachtelijk en Europees. Een veeleisend ontwerp, een sobere grafische lijn en een bijzonder zorgvuldige fabricage maken van elk van hen een nuttig en tijdloos object.

Zoek je nog een tof en origineel cadeau kijk dan zeker eens op de website van Cinqpoints.

Vind je dit artikel interessant? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...