Interieur

Nieuwe interieurtrends 2018. Gespot op Maison&Object Paris (leestijd: 1 min)

Geometrische patronen, blinkend metaal, opvallende contrasten en luxueuze stoffen voegen drama toe aan het interieur anno 2018. Er wordt sterk ingezet op accessoires. Het is zelfs zo dat één enkel stuk de sfeer kan bepalen. De schoonheid ligt echt in de mix.

Geometrische vazen (Lucie Kaas)
Geometrische vazen (Lucie Kaas)
Luxueus tafellinnen
Tafelloper met geometrisch patroon uit grote ‘T’ vormen (Alexandre Turpault)
Nuance
Accessoires (Nuance)

Je vindt heel wat stijlvolle opbergsystemen die je helpen om thuis alles netjes georganiseerd te houden.

Plankensysteem Konstantin
Plankensysteem (Konstantin Slawinski)

Muurdecoratie

Vazen met bloemen en planten in decoratieve bakken zorgen voor een kalme en serene sfeer in huis.
Kleuren als subtiel groen en het oranje-gele amber zitten duidelijk in de lift.
De designers zorgden ervoor dat vazen ook zonder bloemen de show kunnen stelen.

Decoratieve vazen
Vazen en schalen stop je niet langer weg in je kast, vinden ze bij XLBoom. Ze ontwierpen deze decoratieve vazen met bijpassende schalen. Zet ze in mekaar en ze worden een echte eyecatcher in je woonkamer.
Metalen plantenbakken
Metalen plantenbakken (Konstantin Slawinkski)

In 2018 gaan we voor een warmere trend waarin groen een belangrijke bijdrage levert.

Groene muur met Loveseat BI (Kann)
Groene muur met Loveseat BI (Kann)
Quilt zetel (SABA Italia)
Quilt zetel (SABA Italia)

Botanische prints, flamingo’s en ananassen hadden ons interieur al veroverd. Ze zorgden voor een lichte exotische toets. Dit jaar wordt er nog meer gewerkt op het exotische gevoel en de tropische sfeer. Met kleurrijke stoffen, tierelantijntjes en feestelijke materialen bereik je dit exotische effect.

Exotische decoratieborden (Studio Roof)
Exotische decoratieborden (Studio Roof)

Heel wat ontwerpers lieten zich inspireren door de Art Deco stijl.  Deze stijl vierde hoogtij in de eerste decennia van de 20e eeuw. Hij wordt gekenmerkt door overdadige versieringen, geometrische figuren en rijke kleuren. Art Deco staat voor een mengelmoes van verschillende stijlen.

Het is een trend om in stijl te drinken. Je ziet dan ook veel kristallen glazen met sierlijke motieven, ijsemmers en shakers met gouden details. Nu accessoires en zelfs glazen er weer wat luxueuzer uitzien, mogen ze ook weer op een elegante manier getoond worden. De vitrinekasten zijn dan ook terug van weggeweest.

Vitrinekast Bloomingville
Vitrinekast (Bloomingville)

De Art Deco stijl wordt ook doorgetrokken in de slaapkamer en badkamer. Door gebruik te maken van rijke materialen krijgen zij persoonlijkheid. We krijgen een luxueuze hotelstijl. Deze kamers zijn niet langer puur functioneel zodat ze overvloeien in de rest van het huis.

Nina Ricci Maison
Nina Ricci Maison

De combinatie van goud met wit geeft je badkamer extra cachet.

Luxueuse accessoires voor je badkamer (Bloomingville)

Er wordt veel gekozen voor ton sur ton. Verschillende tinten in dezelfde kleur worden dus met elkaar gecombineerd. Wie durft, kan met sterke contrasten werken door tegenovergestelde kleuren te gebruiken. Bij koele ijsblauwe tinten voeg je warm goud of oranje. De interactie tussen kleuren speelt een grote rol. Het poederroze en koper verdwijnen zachtjes van het toneel.

Ton sur ton voorbeeld
Ton sur ton interieur (Hartô)

Het interieur wordt ook wat speelser en vrolijker. Felle, sprekende kleuren kunnen weer. Toch valt het me op dat grote meubelstukken, maar ook poefjes meer en meer in neutrale tinten voorkomen. Grijstinten zitten terug meer in de collecties.

Poefjes in neutrale kleuren
Poefjes in neutrale kleuren (Adonde)
Kleurrijke bloempotten
Kleurrijke vilten bloempotten (Aveva)

Ook met geometrische vormen zit je nog altijd goed. Je ziet ze in textiel en behang, maar ook nog steeds in vloerkleden. Er wordt veel gewerkt met grote vloerkleden die alle meubels met elkaar verbinden zodat er rust ontstaat en je er ook echt hoekjes mee kan creëren.

Cosmou tapijt (Rezas)
Cosmou tapijt (Rezas)

Typografie neemt ook nog altijd een belangrijke plaats in. Accessoires met letters en teksten, maar ook letterborden vind je bij meerdere merken terug. Het bord krijgt zelf een kleurtje of de letters hebben een vrolijk tintje. Karakters met een gouden look zijn helemaal in dit jaar.

Letterborden
Letterborden (The Cool Company)

Een andere opvallende trend is de fotogalerij. Op een grote muur verzamel je al je mooie foto’s, kunstwerken en prints. Je mag er zelfs in overdrijven. In mijn artikel Praktische tips en slimme oplossingen voor je interieur lees je hoe je zelf een originele creatie kan maken.

Dit jaar staat hout weer helemaal centraal. Het zorgt voor warmte, sfeer en gezelligheid in je interieur. Je mag gerust verschillende houtsoorten met elkaar combineren.

RED EDITION
Red edition

Metaal blijft ook heel sterk aanwezig in ons interieur. Al wordt het wat afgezwakt door het te combineren met hout.

Houten kruk met metalen onderstel
Houten kruk met metalen onderstel

Rieten meubels maken ook een grote come-back. Meer en meer merken tonen riet in hun nieuwe collectie. Het materiaal is een symbool van kwaliteit en vakmanschap.

Cane lounge chair Atelier 2+
Cane lounge chair (Atelier 2+)

Vind je dit artikel interessant? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden!

Schrijf hier je reactie...