Kids

‘Pop it’ ontspant snel en verbetert de motoriek en concentratie

‘Pop it’ is dé nieuwste hype op de speelplaats, maar wint ook snel aan populariteit bij volwassenen. Dit siliconen bord met bubbels vindt begin dit jaar via Tik Tok zijn weg naar ons land. Je ziet het in allerlei kleuren, maten en vormen. Maar, je moet er wel als de bliksem bij zijn, want het is overal direct uitverkocht.

Waarom is dit nieuwste speelgoed zo in trek en hoe werkt het?

Fidget toy hart rood
Pop it fidget toy hart rood, te koop bij Bol.com
Fidget toy geel
Gele Pop-it, te koop bij Bol.com

Wat is een ‘Pop it’?

De ‘pop it’ is een siliconen bord dat bedekt is met bolletjes die je kunt indrukken. Het heeft veel weg van de noppenfolie die gebruikt wordt om breekbare voorwerpen in te pakken. Omdat het compact (ongeveer 12 cm) en plooibaar is, past het makkelijk in elke jaszak. Bovendien kun je het eenvoudig met water reinigen en is het niet gevaarlijk voor kleine kinderen.

De ‘pop it’ hoort thuis in de familie van de fidget toys. Dit speciale speelgoed is ontwikkeld voor kinderen en volwassenen die moeilijk kunnen stilzitten. Fidget betekent ook letterlijk ‘onrustig zitten’. De meest bekende tot dusver was de fidget spinner die enkele jaren geleden erg hip was. 

Op deze gadget staat geen leeftijd en in de praktijk blijkt ook dat dit nieuwe stressverlichtende speelgoed zowel bij jong en oud in de smaak valt. Het is heel toegankelijk, ziet er leuk uit en is niet duur. 

Pop it blauw met pea popper, te koop bij Bol.com

Hoe werkt het?

Het principe is hetzelfde als dat van de noppenfolie. Als je op de bubbels van de ‘Pop it’ drukt, hoor je een licht knallend geluid. In tegenstelling tot de folie kun je deze bolletjes eindeloos indrukken. Je draait het gewoon om en begint opnieuw. Zo kun je dus blijven spelen.

Het is ook leuk om zelf spelletjes te bedenken zodat je met twee of meer kunt spelen. Zo kun je bijvoorbeeld om de beurt een bolletje indrukken en de laatste die geen bolletje meer kan induwen, verliest. Of je probeert elk met je eigen ‘Pop it’ om ter snelst alle bubbels in te ploppen. Kinderen hebben een rijke fantasie en vinden in no-time weer iets nieuws waarmee ze zich uren zoet houden. Afhankelijk van hoe je de ‘Pop it’ gebruikt, werkt het rustgevend of stimulerend.

Pop it regenboog
‘Pop it’ regenboog, te koop bij Bol.com

Waarom is de ‘Pop it’ zo populair?

Het spel is eenvoudig, maar vraagt toch een constante inspanning. Zo helpt het kinderen bij hun fijne motoriek en concentratie.

Speel je het spel met twee of meer, dan vraagt het inzet om vooruit te denken. Zo leren jonge kinderen om snel te reageren op wat een ander doet. De ‘Pop it’ is dus leerrijk en helpt bij de ontwikkeling van je kind.

Daarnaast is de ‘Pop it’ ook ontspannend. Net zoals het knijpen op een stressbal ontladend werkt, neemt het induwen van de bubbels alle stress weg en zorgt het voor rust. Zo helpt het frustraties en prikkels weg te werken waardoor je kalmer wordt en terug beter kunt functioneren.

Pop it groen met pea popper ZTWK
‘Pop it’ groen met pea popper, te koop bij Bol.com

Sinds ons leven door corona flink door mekaar geschud is, ervaren we allemaal meer stress. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen hebben hierdoor baat bij het gebruik van een Fidget toy als de ‘Pop it’. Je kunt het altijd bij je dragen zodat je stress, angst of frustraties snel weer onder controle krijgt. Ook als je je verveelt, ergens moet wachten of gewoon graag in bubbels knijpt, komt het goed van pas. Probeer hem zeker eens uit en laat weten wat je ervan vindt in de reactiebalk helemaal onderaan.

Veel popplezier!

Lees ook:
Kinderactiviteiten voor binnen
35 kleuteractiviteiten waar je kind van leert én geniet

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan je vrienden via de sociale media knoppen.

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Schrijf hier je reactie...