Kids

Het Spaanse Oli&Carol ontwerpt rubberen speelgoed (leestijd: 1 min.)

Oli&Carol is een jong bedrijf uit Barcelona dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van natuurlijk rubberen speelgoed. Op hun stand op Maison&Object in Parijs ontmoet ik een vriendelijke verkoopster die het hele verhaal achter dit merk uit de doeken doet.

Twee jaar geleden beslisten de twee creatieve zielen achter Oli&Carol om een eigen zaak op te starten. Olimpia (23) en Carolina (18) zijn twee zussen die houden van design en natuur. Ze wilden samen milieuvriendelijke producten op de markt brengen.

Collectie rubberen speeltjes
Collectie rubberen speeltjes

Biologisch en hygiënisch

De speeltjes zijn vervaardigd uit 100 % puur rubber uit hevea bomen. Ze zijn handgemaakt uit één stuk. Er zitten geen gaatjes in zodat er geen water in kan én dus ook geen bacteriën. Daardoor zijn ze heel hygiënisch en veilig om op te kauwen.

Het materiaal is ook biologisch afbreekbaar. De vormpjes kunnen  gebruikt worden als badspeeltjes, als decoratieve objecten of gewoon als leuk item om mee te spelen.

Kauwbare speeltjes
Kauwbare groenten en fruit

Latex speelgoed voor de allerkleinsten

In de collectie vind je een uitgebreid aanbod aan natuurlijk latex speelgoed in verschillende vormen en kleuren. Al de speeltjes zijn perfect voor baby’s : kauwbare armbandjes, geometrische figuurtjes, origami bootjes, fruit, diertjes, Beetle autootjes.

Originele ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig komen terug in de collectie in coole felle kleuren en in zachte, natuurlijke tinten.

Rubberen speelgoed
Rubberen speelgoed

Bijtring en badspeeltje

De collectie met armbandjes werd dit jaar uitgebreid. Olivia het hert kreeg er vijf nieuwe vriendjes bij. Nelly de olifant, Sky de flamingo, Zoë de zebra, Rob de vos en Stacy de eenhoorn. De armbandjes zijn met de hand geverfd. Je kan ze makkelijk rond het polsje van je baby doen, maar ook mama kan ze dragen! De armbandjes zijn natuurlijke bijtringen, maar ook leuke badspeeltjes.

Voor het goede doel

Iedereen die een speelgoedje van Oli&Carol koopt, draagt automatisch bij aan het maatschappelijk project dat Olimpia en Carolina steunen in Noord-India. Door hun hulp kunnen vijf jonge Indiaanse kinderen elke dag met de schoolbus lessen gaan volgen. Ze willen de kinderen blijven steunen totdat ze hun studies afgerond hebben.

Ben je geïnteresseerd in de producten van Oli&Carol? Neem dan een kijkje op hun website.

Vind je dit artikel leuk? Deel het en geef het jouw vrienden cadeau.

Sweet day!
Annick

Schrijf hier je reactie...