Kids

Zo entertain je je kind tijdens een lange autoreis

Een autoreis van honderden kilometers kan al snel een helse rit worden als je kind zich niet kan bezighouden op de achterbank. Welke activiteiten kun je zoal doen in de auto? En hoe entertain je je kind bij een stop zodat het zich kan uitleven in de buitenlucht?

Met deze 10 tips raak je op een aangename manier op je bestemming.

Tip 1: Tover je auto om tot een bioscoop bij je autoreis

Een draagbare DVD-speler is echt een aanrader als je een lange rit voor de boeg hebt.
Stop thuis alle favoriete films in een mapje. Zitten er twee kinderen op de achterbank? Zorg dan voor twee schermen. Zo kunnen ze samen naar dezelfde film kijken of elk een andere film kiezen. Op die manier is er nooit onenigheid over de filmkeuze. Zorg wel voor een koptelefoon.

Sugar tip: Kleine kinderen hebben nog geen tijdsbesef. Je kunt de reistijd in aantal films uitdrukken.

Tip 2: Neem kleine cadeautjes mee voor onderweg

Al jaren neem ik geschenkjes mee voor voor de autoreis en de kinderen vinden het geweldig. Door het jaar koop ik allerlei goedkope spulletjes. Als we op vakantie gaan, wikkel ik ze in een mooi papiertje.

Telkens als we 100 kilometer gereden hebben, mogen de kinderen een pakje openmaken. Je kunt er iets lekkers instoppen, maar denk zeker ook aan verrassingen waar ze mee kunnen spelen in de auto. Dat zorgt weer voor extra tijdverdrijf.

Lees ook: 8x de leukste traktaties voor kinderen

Tip 3: Houd een gezellige picknick

Wij nemen altijd broodjes mee voor onderweg. In onze koelbox stoppen we beleg, groenten, gekookte eitjes, fruit en drank. Op een rustig plekje in het gras spreiden we onze picknickdekens uit. Dan is het heerlijk genieten van al dat lekkers. Dit geeft ons een echt vakantiegevoel. 

Tip 4: Zet een luisterboek op

Kinderen vinden het fijn als ze naar een verhaal kunnen luisteren met meerdere stemmen. Je vindt er voor jong en oud in de bibliotheek. Je kunt natuurlijk ook zelf een verhaaltje voorlezen.

Tip 5: Gebruik de achterzijde van de voorste autozetels

Er bestaan speciale zakken om aan de zetels te bevestigen. Hierin stop je boekjes, knuffels, klein speelgoed, drank en tussendoortjes.

Advertentie Zimbo

Teksten nodig voor je website?

Met onze praktische tips en tricks schrijf jij ze makkelijk zelf.

Bekijk onze online workshop

Tip 6: Geef je kind een kaart met de reisroute voor je autoreis

Hoe vermijd je de vraag ‘Hoelang nog’? Kan je kind lezen, dan kun je het een kaart geven waarop de route is uitgestippeld. Zo kan het zelf aan de hand van de borden met plaatsnamen bijhouden waar het ergens zit.

Tip 7: Touwtje springen

Springen is heel intensief. Je kind kan er snel veel energie mee kwijtraken. Na een stevige springsessie is de kans ook groot dat het in de auto in slaap valt.

Tip 8: Speel autospelletjes

Je kunt gaan voor klassiekers als ‘Ik ga op reis en neem mee’ of ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Of speel bijvoorbeeld ‘Wie ben ik?’ met post-its. Zorg dat je schrijfgerief bij de hand hebt. Iedereen schrijft eerst iets op een post-it en kleeft die dan op het hoofd van zijn buur.

Tip 9: Ieder zijn eigen rugzakje bij je autoreis

Ik maak voor elk van onze kinderen een tasje klaar met een drinkbus, wat versnaperingen, een knuffel en een verfrissend washandje. Zo kan iedereen verder tot de volgende stop. Onderweg vul ik het geregeld weer aan. Dit rugzakje komt op onze bestemming ook nog goed van pas.

Tip 10: Maak tijd voor een potje voetbal

Een bal neemt weinig plaats in beslag en geeft plezier aan jong en oud. Kies een rustige parking uit met een grasveld en speel een partijtje voetbal. Of probeer de bal zoveel mogelijk keren naar mekaar terug te gooien. Houd het record bij. Zo maak je het extra spannend.

Sugar tip: Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Frankrijk en Duitsland

Bron uitgelichte foto: Pexels

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...