Kids

Zet een knuffelbeer aan je raam en ga op berenjacht
(leestijd: 1 minuut)

Op sociale media verschijnen allerlei oproepen om knuffelberen aan het raam te plaatsen. Ook Tips Like Sugar deed een oproep op Facebook.

Wandelen is gezond. Nu we met zijn allen binnen moeten blijven, is een dagelijkse wandeling ook echt nodig. Maar kleine kinderen vinden het al gauw saai. Als ze onderweg iets te doen hebben, wordt het toch nog leuk voor hen.

Hier woont Wout, de beer van onze zoon, voortaan op de vensterbank van onze woonkamer. Zo kan iedereen die ons huis passeert hem zien.

De Facebookpost van Tips Like Sugar

Wat moet je doen?

Het is heel simpel. Zet een knuffelbeer voor je raam zodat andere kinderen hem kunnen zien. Tijdens een wandeling kan jouw kind dan zelf ook op zoek naar beren in je buurt.

Zeg het met een beer

Een leuke aanvulling op de berenwandeling zijn de berentekeningen. Met de stappenplannen kunnen jij en je kind makkelijk en snel een beer tekenen. Voor de allerkleinsten zijn er kleurenplaten van beren die je gratis kunt downloaden.

Het is de bedoeling dat je kind de beer inkleurt en hem dan meeneemt op berenjacht. Schrijf er zeker ook een leuke boodschap op. Vraag aan je kind wat het graag wil vertellen aan de ontvanger van de beer en noteer dat op de tekening.

Maak er een hele reeks en steek ze in de brievenbus van iemand die je kind mist. De juf, meester, oma en opa, de vriendjes van de klas, de dans- of zwemjuf, nichtjes en neefjes, een tante of nonkel. Wonen ze niet binnen loopafstand, stop ze dan in een envelop en drop ze in de postbus.

Of hang de beer aan je raam als dankjewel voor de postbode of de mensen uit de zorgsector die nu druk in de weer is.

Geïnspireerd op een prentenboek

Het idee komt van de Australische bestseller “Wij gaan op berenjacht” van Michael Rosen en Helen Oxenbury (1989). Een familie van vijf en een hond gaan daarin op berenjacht.

Ik vind het een prachtig initiatief. Laten we massaal knuffelberen aan ons raam zetten en onze kinderen volop beren laten spotten.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Doe ook mee en deel dit artikel met jouw vrienden op sociale media.

Schrijf hier je reactie...