Kids

Dinsdag 6 februari = Dikketruiendag
Ligt jouw dikke trui al klaar?

De veertiende Dikketruiendag komt eraan. Ook dit jaar roept de Vlaamse Overheid iedereen op om de campagne te steunen. Dat doe je door de verwarming lager te zetten en een dikke trui aan te trekken.

Hittestress

Het klimaatprobleem dat dit jaar in de kijker staat, is hittestress. Verharde oppervlakken houden de hitte langer vast. Op hete dagen veranderen steden en gemeenten door al de verharding in echte hitte-eilanden. De temperatuur kan er zelfs met 7 graden oplopen. Het regenwater vloeit er te snel weg. Daardoor is er ook een groot risico op overstroming.

‘Van Grijs naar Frisgroen’

Stenen, asfalt en beton inruilen voor frisgroen is dus de boodschap. Bomen, struiken en ander groen zorgen voor een aangename, nuttige en verkoelende atmosfeer. Ze kunnen ons beschermen tegen wateroverlast.
Voor de komende decennia worden er zomers met langere periodes van droogte voorspeld die gevolgd worden door harde regen. Het is dan ook hoognodig dat het water sneller in de bodem kan dringen. We moeten er samen werk van maken om meer groen rondom ons te krijgen.

Veel scholen en bedrijven doen mee met Dikketruiendag. Denk eraan dat jij en je kids op dinsdag 6 februari warm gekleed de deur uitgaan.

Meer info vind je op www.dikketruiendag.be.

Vind je dit artikel interessant? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden!

Schrijf hier je reactie...