Kids

Is je kind ziek? Zo kun je het bezighouden (leestijd: 2 min.)

Als een kind ziek is, wordt het hangerig en zit er niets anders op dan het te laten rusten. Eens de ergste symptomen verdwenen zijn, slaat de verveling toe. Het kan nog niet naar buiten en mist een speelkameraadje.

Met deze tips lukt het om je kind te entertainen tot het weer gezond de deur uit kan. Houd het eenvoudig. Kies activiteiten die je kind graag doet en die het goed kan.

Kind ziek? Kijk samen naar een film

Deze tip werkt voor groot en klein. Nu je kind nog wat loom is, is het een goed idee om gezellig onder een fleece dekentje te kruipen en samen te genieten van een mooie kinderfilm. Hier vind je alvast mijn tips.

De allerkleinsten kun je zeker bekoren met de avonturen van ‘Winnie de Poeh’.

‘De Aristokatten’, ‘Masha en de beer’ en Frozen (5+) zullen zeker ook in de smaak vallen bij jonge kinderen.

Kind ziek_10 tips om het bezig te houden

Vanaf 6 jaar kun je met deze 10 klassiekers uitpakken :

  • Ratatouille
  • Madagascar
  • Toy Story
  • Belle en het Beest
  • De  Leeuwenkoning
  • The Jungle Book
  • De GVR
  • Rapunzel
  • Vaiana
  • Finding Nemo.

Samen herinneringen ophalen

Is het er nog niet van gekomen om een vakantiealbum in mekaar te steken? Wel, dan is het nu een goed moment om er samen werk van te maken. Kies samen de leukste kiekjes uit en maak er iets moois van.

Wedden dat je kind staat te trappelen voor het raam als de postbode aangereden komt met je on-line bestelde fotoalbum?

Lees de favoriete boeken van je kind voor

Laat je kind een paar lievelingsboeken uitkiezen en lees ze voor. Schraap eerst nog even je keel, want hier ben je nog wel even mee zoet.

Kaatje bij de dokter
Toen onze kinderen nog kleuter waren, lag dit boekje altijd bovenaan de stapel.

Is je kind al wat ouder en leest het graag, leen dan een paar boeken in de bibliotheek zodat het zichzelf kan vermaken.

Lees ook: ‘Met deze tips wordt voorlezen echt leuk

Kind ziek? Haal de legoblokken boven

kind ziek_spelen met lego
Wie slaagt erin om de hoogste toren te maken of het mooiste schip?

Speel doktertje

Kleine kindjes vinden het fijn om met een dokterstasje te spelen. Zo kun je ook nog eens onopvallend polsen waar het nog pijn doet.

Zoek een kleurplaat om samen in te kleuren

Op mijn Pinterestbord ‘Coloring vind je zeker je gading.

Kleurplaat opkikkertje

Verras je kind met een nieuw speeltje

Heb je mijn artikel Zo loopt je huishouden als een goed-geoliede machine gelezen, dan heb je vast nog wel een leuk cadeautje in huis.

Hoe fijn is het om een geschenkje te krijgen als je ziek bent? Pak het mooi in en verstop het in je huis. Speel het warm-koud spelletje om het te zoeken. Zeg ‘warm’ als je kind in de buurt komt van het pakje, zeg ‘koud’ als het verder weg gaat.

Lees ook: ‘Cadeautjes inpakken

Kind ziek? Speel verstoppertje

Verstop allerlei spulletjes in de woonkamer en laat je kind ze zoeken. Maak het wel niet te moeilijk.

Check de Pinterestborden ‘DIY‘ en ‘Knutselen met kinderenof check de knutselartikelen van Tips Like Sugar voor leuke knutselideetjes

Wellicht heb je verlof moeten nemen om voor je kind te zorgen en heb je nu de tijd om al het knutselmateriaal boven te halen en samen creatief bezig te zijn.

Knutselen met houten stokjes en chenilledraad
Knutselen met houten stokjes en chenilledraad.

Haal de gezelschapsspelletjes maar boven

Kies een spelletje dat je kind al kent. Nieuwe spelregels uitleggen is nu geen goed idee.

Kind ziek? Bak lekkere koekjes

Koekjesmix
Koekjesmix verkrijgbaar in de supermarkt

Heeft je kind nog niet veel honger? Wellicht kan de geur van zelfgebakken koekjes zijn eetlust wat opwekken. Als het smaakt, mag je zieke bengel er deze keer misschien wel twee oppeuzelen?

Is bakken niet echt je ding? Koop dan een mix voor koekjes in de winkel. Je hoeft niets meer af te wegen en enkel nog maar eieren en boter toe te voegen. Nog even goed kneden, de deegporties op een bakplaat leggen en dan de voorverwarmde oven in. Na een kwartiertje bakken zijn je koekjes al klaar. Nog even afkoelen en smullen maar!

Stop allerlei speeltjes in een krat of doos

Bied je kind een krat aan met allerlei speeltjes. Stop er knuffels, blokken, poppen, autootjes, potjes en puzzels in en laat het zelf bepalen met wat het wil spelen.

Zoek gemakkelijke puzzels uit die je kind al verschillende keren gemaakt heeft. Zo hoeft je kind zich niet te fel in te spannen.

Is je kind ziek? Schakel een oppas in van je ziekenfonds

Wist je dat je beroep kan doen op de oppasdienst van je ziekenfonds als je bengel ziek is? De eerste dag moet je zelf nog een oplossing zien te vinden. Zodra je een doktersbriefje hebt, komt er vanaf de tweede dag een ervaren kinderoppas thuis voor jouw ziek kind zorgen.

Kinderen kunnen zo in hun vertrouwde omgeving uitzieken terwijl jij kunt blijven werken en geen verlof hoeft te nemen. Bij sommige ziekenfondsen wordt deze dienst zelfs gratis aangeboden.

Is je kind ziek? Geef het dan extra aandacht en houd het bezig met eenvoudige activiteiten. Laat het kiezen. Stel dingen voor die je kind graag doet en goed kan. Hopelijk heb je inspiratie gevonden met deze 10 tips.

Veel beterschap van Tips Like Sugar!

Vind je dit artikel interessant? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden via de sociale media knoppen.

Schrijf hier je reactie...