Kids

Kidsproof recepten met wortelen in de hoofdrol (leestijd: 2 minuten)

Wortelen zijn lekker knapperig. Ze zijn ook voedzaam en gezond. Je ogen, huid, haar, botten en darmen varen er wel bij. Ze verhogen onze immuniteit. 

Kinderen houden van de zoete smaak. De onze zijn er gek op. Ze nemen er geregeld ééntje mee in hun brooddoos. Ook als ik hen vraag wat ik moet klaarmaken, kiezen ze unaniem voor ‘worteltjes’.

Hier vind je alvast enkele kidsproof recepten die goed scoren bij kinderen.

Wortelstoemp met krokante spekjes en chipolata

Deze wortelstoemp ontdekte ik als klein meisje toen ik bij een buurmeisje ging spelen. Ik kwam zo enthousiast thuis dat mijn moeder het recept direct gevraagd heeft.

Toen onze kinderen  nog kleuter waren, maakte ik deze puree zonder de ui en de tijm. Ik mixte alles tot een gladde massa en maakte er een gek bordje mee. Met de patatjes toverde ik een rond gezichtje. De chipolata en spekjes leenden zich perfect voor oogjes, een neusje, een mondje en gekke haartjes. Een voltreffer!

Sugar tip: Gebruik 1/3 aardappelen en 2/3 wortelen. Zo krijgt de stoemp meer kleur. Het is ook gezonder.

Score van onze kids : 9/10

Stoemp met chipolata en spekjes
Bron: 15gram

Pitabroodje (of wrap) met kip en veel groenten

Pitabroodjes en wraps heb ik altijd in huis. Er zit ook steeds kipfilet in de diepvries. Als je de kip al de avond voordien in de koelkast legt, kun je hem direct bakken als je thuiskomt. Dit is een snelklaar-gerechtje.

Ik serveer de kip met reepjes ijsbergsla, een extra-grote portie vers geraspte worteltjes, gehalveerde kersttomaatjes, rode uiringen en gegrilde zoete rode paprika.

De dressing maak ik op basis van Griekse yoghurt. Ingrediënten: 125 ml Griekse yoghurt, sap van 1 citroen, 1 eetlepel honing, 1 koffielepel mosterd en een scheutje olijfolie.

De kinderen vinden dit een superlekker gerechtje. Hun score: 9/10

Sugar tip: Snijd de wortel met een dunschiller in sliertjes. Dat gaat veel sneller dan raspen.

Pita met kip en groentjes
Bron: 15gram

Knaloranje wortelsoep

Een soepje smaakt altijd. Het is bovendien lekker en gezond. Kinderen krijgen zo ook hun dagelijkse portie groenten binnen.

Dit gerecht is snel klaar. Je kunt de wortelen in grote stukken snijden. De mixer doet achteraf het werk wel.

Voor deze soep gebruik je 1 kilogram wortelen, 1 ui, 1 teentje knoflook en wat kippenbouillon. Met een beetje selder krijgt de soep wat meer body.

Score van onze kids: 10/10

Sugar tip: Maak ineens een grote ketel en vries een paar porties in.

Wortelsoep
Bron: Kokenophakken

Ovenschotel met wortel

Het voordeel van een ovenschotel is dat je weinig afwas hebt. Je kunt alles al opruimen terwijl je gerechtje staat te garen.

Deze groenteschotel kun je serveren bij vis en vlees. Ingrediënten: aardappelen, wortelen, zoete aardappelen, olijfolie, tijm, peper en zout

Sugar tip: Maak extra veel zodat je er twee dagen van kunt genieten.

Score van onze kids: 8/10

Ovenschotel
Bron: Bonapetit.nu
DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Pasta met wortel

Wij zijn verzot op pasta. Alles wat eruit ziet als pasta heeft al direct een streepje voor. Hier worden dan ook geregeld groentesliertjes voorgeschoteld.

Pasta is snel klaar. Voor dit recept mag je een half uurtje rekenen. Als je de gele paprika’s en het pepertje weglaat, gaan je bengels hem zeker lusten.

Sugar tip
: Als je kind nog klein is, kun je figuurtjespasta gebruiken.

Score van onze kids: 10/10

Pasta met wortelsliertjes
Bron: 15gram

Meer recepten vind je op mijn Pinterestbord ‘Lekkere recepten

Vind je dit artikel leuk? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden!

Schrijf hier je reactie...