Slimme tips

Badkamer poetsen? Zo doe je het sneller en beter.

In de badkamer moeten we vaak opboksen tegen kalk, schimmels en vocht. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om tijd te winnen en schrobwerk te vermijden.

Verwijder eerst het stof met een vezel- of stofdoekje. Pas daarna poets je met nat. Houd de fles azijn en een wonderspons bij de hand. Je kunt er écht wonderen mee verrichten.

Houd je spiegel streepvrij

Poets je spiegel met water en microvezel bamboedoekjes. Met een vochtig bamboedoekje maak je de spiegel schoon en met een droge doek blink je hem weer op. In een mum van tijd is hij proper en er valt geen streepje te bespeuren.

Kraankop ontkalken

Neem een plastic zakje met handvaten. Doe er flink wat azijn in en knoop het rond de kraankop. Zorg ervoor dat hij goed ondergedompeld is. Laat even weken zodat de kalk kan loskomen.

Sugar tip: Met een wonderspons kun je hardnekkige kalk op je kraan makkelijk verwijderen. Je zult versteld staan van het schitterende resultaat.

Laat je wastafel blinken

Kalkresten verwijder je met een doekje dat doordrenkt is met azijn. Laat het even intrekken op hardnekkige vlekken. Spoel na met water. Daarna kun je alles poetsen met een allesreiniger.

Sugar tip: Vul een klein spuitbusje met water en allesreiniger. Bewaar het samen met een doek in je badkamer. Spuit elke dag wat allesreiniger op je wastafel en ga er dan met een doekje over.

Weinig tijd? Gebruik een droge microvezeldoek om het stof onder controle te houden. Let er wel op dat je lavabo droog is.

Douchekop ontkalken

Draai de douchekop los en leg hem een paar uur in een bak met heet water en azijn. Na het weken komt de resterende  kalk op de kop makkelijk los met de steel van een koffielepel. De restjes die in de gaatjes blijven zitten, kun je verwijderen met een tandenstoker.

Sugar tip: Geef kalk geen kans en wrijf de kop na elke douchebeurt droog.

Zo wordt je badkuip weer glanzend schoon

Het ideale sopje voor je bad maak je zelf met heet water en azijn. Wrijf je badkuip ermee in. Laat het vijf minuten inwerken en spoel dan na met water. Droog de badkuip daarna af met een doek.

Heb je gele vlekken in je bad? Doe er citroensap op. Laat even trekken en spoel na met koud water.

Ook in de keuken krijg je een goed resultaat met citroenen. Lees mijn artikel Vieze geurtjes? Zo maak je er korte metten mee.

Sugar tip: Veeg het stof eerst weg met vezeldoekjes. Ze houden het stof goed vast en voorkomen dat het gaat rondvliegen. Het poetsen met water gaat dan veel sneller. Je hoeft je poetsdoek ook minder snel uit te spoelen.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Glanzende badkamertegels

Met een sopje van heet water met azijn krijgen je tegels weer terug glans. Wrijf ze in, laat even trekken en droog ze dan af met een schone doek.

Voor de voegen gebruik je een tandenborstel en bleekmiddel. Laat het even intrekken en spoel de voegen dan af met de douchekop. Zo maken schimmels geen kans meer.

Sugar tip: Hang een kleine aftrekker in je douche. Maak er een goede gewoonte van om hem telkens na het douchen te gebruiken. Dit scheelt echt een pak werk.

Voorkom verstopping van het doucheputje

Giet minstens één maal per week een kopje azijn door de afvoer. Wacht een half uurtje en laat er dan koud water door lopen.

Toch verstopt? Plooi dan een stukje ijzerdraad in een haakvorm, trek je rubberen handschoenen aan en vis de opstopping uit het putje.

Sugar tip: Doe wat antikalkmiddel op een oude tandenborstel om de gele rand rond het putje weg te schrobben.

Houd de bovenkant van je badkamerkasten proper

Door het vocht blijft er stof kleven op je kasten. Snijd een stuk plastic (van een winkeltas of vuilzak) op maat en leg het bovenop je badkamerkast. Haal het er geregeld af. Houd het even onder de kraan en veeg het weer droog. Nu kan het weer terug de kast op.

Sugar tip: Zorg voor een goede ventilatie in je badkamer en verlucht de kamer ook elke dag. Zo voorkom je vochtophoping.

Op zoek naar meer huishoudtips? Check mijn artikels 8 slimme keukentipsVieze geurtjes? Zo maak je er korte metten mee.’en 8 praktische tips voor je diepvries.

Wil je je huishouden beter organiseren? Lees dan zeker Slimme tips voor een rommelvrij huisHoe organiseer je je diepvries en weet je wat erin zit zonder hem te openen’ en Zo loopt je huishouden als een goed geoliede machine.’.

Heb je zelf nog een waardevolle tip voor de badkamer? Laat het weten in de reactiebalk onderaan.

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan jouw vrienden. Gebruik deze social media buttons.

Schrijf hier je reactie...