Kids

Dit doe je met de knutselwerkjes van je kind (leestijd: 1 minuut)

Komt jouw kind ook geregeld met tekeningen of knutselwerkjes van school? Vraag jij je af wat je met al die werkjes moet doen? In dit artikel geef ik je 9 praktische tips. Ik laat je ook zien hoe ik het thuis heb aangepakt.
Het is alvast een goed idee om kasten en andere plekjes in je huis op te fleuren met al die zelfgemaakte kunst. Het brengt jou alvast in een happy mood. En je kind gaat het super vinden als zijn kunst naar waarde wordt geschat.

Ophangen en uitstallen

Overal in ons huis vind je knutselwerkjes van onze kinderen. Als er bezoek is, krijgen ze er complimentjes over. Dan glunderen ze van trots.

Fleur de binnenkant van je kasten op

Vrolijke badkamerkast
Vrolijke badkamerkast

Elke keer als ik ‘s morgens nog half slapend deze kast opendoe, voel ik me gelukkig door de werkjes van onze kids.
De kleurrijke kaartjes heb ik gekocht bij Ikea. Op elke kaartje staat wat er in de doos zit. Zo vind ik alles snel terug. Dit is heel handig voor mijn man als hij een keertje de schone was weglegt.

Nu je toch bezig bent, kan je ineens nog wat extra kasten of saaie plekjes in je huis een frisse look geven. Wat dacht je van de bergkast? Poetsen vind ik een hele karwei, maar als ik mijn poetskast open, verschijnt er spontaan een glimlach op mijn gezicht.

Binnendeur met knutselwerkjes
Binnendeur poetskast met kleurrijke knutselwerkjes

Ook onze keukenkasten kregen een vrolijke toets.

Met deze slingertjes verrasten we papa op vaderdag. Hij vond het zo leuk dat ze er nog steeds hangen. Met moederdag ruilde hij de p’s van papa in voor m’en. Zo werd ik op mijn beurt blij verrast. We hebben nu elk ons slingertje. Hij is de tofste en ik ben de liefste. Daar kan ik mee leven.

Breng een saaie lege muur tot leven

Muur met tekeningen
Muur met leuke tekeningen

Geef een tekening cadeau

Ga je ergens op bezoek? Laat je kind dan een tekening of kunstwerkje uitkiezen om af te geven. Bij oma en opa wordt een werkje van hun kleinkind met veel plezier onthaald.

Maak een album met knutselwerkjes

Scan de tekeningen in. En fotografeer de knutselwerkjes. Verzamel alle foto’s in een album.

Laat een tekening afdrukken op een gadget

Leg alle tekeningen vast op foto. Laat ze dan afdrukken op een kussen, sleutelhanger, boodschappentas,… Je vindt tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden. Google even op ‘gepersonaliseerde artikelen’ en kies welk gadget jou bevalt. Ook mooi om cadeau te geven!

Maak een originele placemat

Laat de leukste tekeningen plastificeren bij een kopieerwinkel en gebruik ze als onderlegger.
Hoe cool is het als je mag knoeien op een zelfgemaakte placemat?

Gebruik  knutselwerkjes als dessin voor postkaartjes

Laat de ontwerpjes drukken en gebruik ze als uitnodiging voor een feestje. Je kan er ook iemand mee verrassen die jarig is. Of gebruik ze als originele kerstkaart.

Verzamel alles op een poster

Waarom geen collage maken met de mooiste tekeningen? Scan ze in en verklein ze. Maak er dan een mooie verzameling van. Die kan je dan als poster laten drukken en mooi inkaderen.

Maar de leukste kunstwerkjes of die waar een mooie herinnering aan vastzit, bewaar ik toch nog in een doos op zolder voor later.

Laat je verder inspireren op mijn Pinterestbord Kids’ drawings.

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

2 reacties

  1. Top-ideeën !!!!
    Ik ga er zeker enkele aan de kant houden om wat leuks mee te doen!

Schrijf hier je reactie...

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter