Kids

Knutselwerkjes van je kind? Dit doe je ermee (leestijd: 1 minuut)

Komt jouw kind ook geregeld thuis met tekeningen en knutselwerkjes? Of heb je een kleine Picasso in huis die niet te stoppen is? Weet je niet wat je met al die werkjes moet doen of kun je er moeilijk afscheid van nemen? Dan vind je hier alvast inspiratie en tips om alles te bewaren.

Tekeningen ophangen en knutselwerkjes uitstallen

Hang de tekeningen van je kind op in huis en geef ook de knutselwerkjes een mooie plek. Als er bezoek is, krijgt je kind er zeker complimentjes over. Wedden dat je zoon of dochter zal glunderen van trots?

Installeer een plank of enkele kleine kastjes in de kamerkamer en geef zo de mooiste werkjes een nieuwe thuis. Of haal het glas uit een paar oude kaders en geef ze vervolgens een likje verf. Hang ze op kinderhoogte aan de muur en laat je kind beslissen welke werkjes erin mogen. 

Lees ook: ‘Kinderkamer decoratie om zelf te maken

Fleur de binnenkant van je kasten op

Vrolijke badkamerkast
Vrolijke badkamerkast

Pimp de binnenkant van je badkamermeubel en geef jezelf elke morgen een gelukzalig gevoel. 
Daarnaast zijn deze kleurrijke kaartjes ook heel praktisch. Op elke kaartje staat wat er in de doos zit. Zo vind je alles snel terug. Dit is ook handig als je babysit eens iets moet zoeken.

Nu je toch bezig bent, kun je ineens nog wat extra kasten of saaie plekjes in je huis een frisse look geven. Wat dacht je van de bergkast? Wedden dat er spontaan een glimlach op je gezicht verschijnt als je een kast opent?

Binnendeur met knutselwerkjes
Binnendeur kast met kleurrijke knutselwerkjes

Ook je keukenkasten verdienen een vrolijke toets.

Met deze slingertjes verrasten we papa op vaderdag. Hij vond het zo leuk dat ze er nog steeds hangen. Met moederdag ruilde hij de p’s van papa in voor m’en. Zo werd mama op haar beurt blij verrast. Nu heeft ieder zijn eigen slingertje. Papa is de tofste en mama is de liefste.

Geef een tekening cadeau

Ga je ergens op bezoek? Laat je kind dan een tekening of kunstwerkje uitkiezen om af te geven. Bij oma en opa wordt een werkje van hun kleinkind met veel plezier onthaald. Maar ook meter, peter, tantes en nonkels hangen met veel plezier een tekening op in hun huis.

Sugar tip: Stuur ze op naar iemand die je al lang niet meer gezien hebt. Of verras er een bejaarde mee in het rusthuis.

Maak een album met knutselwerkjes

Scan eerst de tekeningen in en fotografeer de knutselwerkjes. Verzamel dan alle foto’s in een album. Zo kun je geregeld nog eens samen kijken naar de evolutie in de tekeningen. Een bijkomend voordeel is ook dat alles er mooi blijft uitzien. De kleuren van de echte werkjes vervagen al snel.

Laat een tekening afdrukken op een gadget

Leg eerst alle tekeningen vast op foto. Laat ze dan afdrukken op een kussen, sleutelhanger of boodschappentas.  Je hebt tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden. Google even op ‘gepersonaliseerde artikelen’ en kies welk gadget jou bevalt. Ook mooi om cadeau te geven!

Breng een saaie lege muur tot leven

Muur met tekeningen
Muur met leuke tekeningen

Haal de washi tape maar boven en kleef de mooiste tekeningen aan de muur. Wissel regelmatig af. Zo heb je geregeld nieuwe decoratie in je huis.

Lees ook: ‘Kinderactiviteiten voor binnen

Maak een originele placemat

Loop eerst samen met je kind door de tekeningen en kies er dan samen de leukste uit. Daarna laat je ze plastificeren bij een kopieerwinkel zodat je ze als onderlegger kunt gebruiken.
Hoe cool is het als je mag knoeien op een zelfgemaakte placemat?

Sugar tip: Laat je kind een knutselwerkje uitkiezen als jij de tafel dekt. Zo lijkt het telkens weer feest.

Lees ook: ‘Kinderfeestje. Van uitnodiging tot taart

Gebruik knutselwerkjes als dessin voor postkaartjes

Laat de ontwerpjes drukken en gebruik ze als uitnodiging voor een feestje. Je kunt er ook iemand mee verrassen die jarig is. Of gebruik ze als originele kerstkaart.

Verzamel alles op een poster

Waarom geen collage maken met de mooiste tekeningen? Scan ze eerst in en verklein ze dan. Maak er daarna een mooie verzameling van. Die kun je vervolgens als poster laten drukken en tot slot mooi inkaderen.

Laat je kind spelen met de knutselwerkjes

Betrek de knutselwerkjes in het spel van je kind. Geef ze een rol als je poppenkast speelt. Zet ze in het winkeltje of keukentje van je kind. Of maak er iets leuks mee voor carnaval. 

De leukste kunstwerkjes of die waar een mooie herinnering aan vastzit, bewaar je in een doos of map. Vergeet ook niet om de datum op de achterkant van de werkjes te zetten. Zo weet je precies wanneer je kind ze gemaakt heeft.

Sugar tip: Bekleed de doos zelf ook met tekeningen. Zo herken je ze meteen als je er nog eens wil naar kijken.

Het is alvast een goed idee om kasten en andere plekjes in je huis op te fleuren met al die zelfgemaakte kunst. Het brengt jou zeker in een happy mood. En je kind vindt het super als zijn of haar kunst naar waarde wordt geschat. Welke tip ga jij gebruiken?

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Leestips:
Cadeau inpakken. Check deze leuke voorbeelden
Washi tape geeft je huis een nieuwe look
Boterhammen op kindermaat
Ontbijt kind. Gezonde tips en inspiratie
Kinderkamer praktisch inrichten

Uitgelichte afbeelding: Redtri

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

2 reacties

  1. Top-ideeën !!!!
    Ik ga er zeker enkele aan de kant houden om wat leuks mee te doen!

Schrijf hier je reactie...