Kids

5 geheime tips om jouw kind graag te laten opruimen (leestijd: 1 minuut)

Heeft jouw kind een grondige hekel aan opruimen? Probeer dan zeker deze 5 tips eens uit. Dé truc? Maak van de vervelende klus iets aangenaams. Leer je kind dat opruimen ook voordelen voor hem of haar heeft. Wie weet komt er zo wel een einde aan al dat gemopper en gaat je zoon of dochter de volgende keer zelf spontaan aan de slag.

Houd een opruimrace tegen de tijd

Elk kind houdt van spelletjes. Zeker als er wat te winnen valt. Leg de begeerde prijs (iets lekkers?) alvast in het zicht. Wie heeft het meest opgeruimd voor het alarm gaat? Is je kind alleen, dan kan het morgen misschien zijn record proberen te verbeteren.

Lees ook: Zo houd je de kinderkamer opgeruimd

Zet de lievelingsmuziek van je kind op

Met een leuk deuntje op de achtergrond gaat alles net iets beter. Wie krijgt het meest opgeruimd binnen de tijd van één liedje?

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Zorg voor een makkelijk systeem

Maak je kind duidelijk dat elk stukje speelgoed zijn eigen plaats heeft. Verzamel alles in ‘speelgoedkasten’ of werk met opbergdozen. Leer het kind waar en hoe het alles moet opbergen. Wie alles op de juiste plek legt, hoeft niet meer te zoeken als het met iets wil spelen. Daar haalt je kind zelf het grootste voordeel uit.

Lees ook: Slimme opbergideeën voor de kinderkamer

Geef punten voor het opruimen

Plak punten op de opbergdozen. Wie de doos gevuld heeft, pakt de punten. Wie scoort het meest?

Maak een scorebord

Houd elke dag de opruimscores bij. Wie wordt de ‘opruimkampioen’ van de week? Je kan zelfs een medaille of trofee voorzien die wekelijks kan worden doorgegeven.

Lees ook: Met een speelhoek blijft je huis beter opgeruimd

Zelf nog een leuke opruimtip? Laat het me weten.

Lees ook: ‘15 tips om tijd te winnen

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...