Kids

Boodschappen uitpakken met je kind? Dit werkt écht (leestijd: 1 minuut)

Boodschappen uitpakken, een hele klus? Niet als je kinderen een handje meehelpen.

Wij maken er een spelletje van en doen de boodschappenrace. En dat werkt. Terwijl ik de inkopen even in de gang parkeer en me al terug naar de auto rep om de volgende lading te halen, beginnen de kids aan de race. Maar eerst wordt er samen afgeteld. 10, 9, 8,… Go!

Alle waren worden voorzichtig uitgepakt en in de kast gezet. De verpakking wordt netjes gesorteerd. De vuilbakken staan in de berging. Plastic en karton kunnen dus ook in één keer opgeruimd worden.

Alles heeft hier zijn vast plekje, dus weten mijn helpertjes perfect waar ze alles moeten zetten. Alleen de koelkast en de diepvries zijn mijn terrein. Ik hou het daar graag overzichtelijk.

Lees ook: ‘Hoe organiseer je je diepvries en weet je wat erin zit zonder hem te openen

Op de kassaband probeer ik alles al zoveel mogelijk bij mekaar te leggen. Ik gebruik verschillende boodschappentassen en probeer de producten die thuis in dezelfde kast staan al bij mekaar te steken. Dat scheelt heel wat werk als je thuis de tassen leegmaakt. En dat maakt het ook een stuk makkelijker voor de kinderen.

Alle producten voor de koelkast en de diepvries steek ik in een aparte boodschappentas. Als ik er alleen voor sta en weinig tijd heb om alles uit te pakken, laad ik thuis enkel deze tas uit. De rest doe ik dan later als ik wat meer tijd heb.

Onze kinderen vinden het superleuk om mee te helpen uitpakken. Zelfs toen ze nog kleuter waren, maakten we er al een spelletje van. Kleine kindjes vinden het fijn om mee te helpen bij de huishoudelijke taken.

Geef ze makkelijke taakjes. Je kunt ze bijvoorbeeld onbreekbare dingen laten uitpakken of kasten laten vullen waar ze zelf al bij kunnen. Vele handen maken licht werk. Als ze wat groter zijn, haal jij hier echt extra tijd uit voor jezelf.

En natuurlijk worden ze beloond om mama te helpen. Je kunt ze in de winkel iets lekkers laten uitkiezen dat ze dan na het uitpakken mogen opsmullen.

Nu je wat tijd gewonnen hebt, is er misschien ook nog ruimte voor een gezelschapsspelletje samen?

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Geïnteresseerd in meer tips om je huishouden te organiseren? Lees dan: ‘Zo loopt je huishouden als een goed geoliede machine

Vind je dit artikel leuk? Deel het en geef jouw vrienden deze tip cadeau via de sociale media knoppen.

Sweet day!
Annick

Schrijf hier je reactie...