Slimme tips

Vieze geurtjes in je huis? Zo zijn ze snel weg

We willen allemaal een fris ruikend huis. Soms duiken er toch ineens vieze geurtjes op. Geen nood. Met deze natuurlijke wondermiddeltjes krijg je ze zo weer weg of kun je ze makkelijk voorkomen.

Afvoerputjes van je keuken en badkamer ontgeuren met azijn

Azijn is een krachtige geurvreter. Giet minstens eenmaal per week een kopje azijn door de gootsteen. Wacht een half uurtje en laat er dan koud water door lopen.

Sugar tip: Voeg wat olie toe om de sterke geur van de azijn zelf wat te neutraliseren.

Vieze geurtjes in je koelkast verdwijnen met citroenschillen

Pers een citroen uit en vul de twee helften met zout. Leg ze ergens onderaan in de koelkast. De geurtjes worden geabsorbeerd door het zout en de schil laat een frisse geur na.

Sugar tip: Bewaar sterk geurend eten zoals vis en kaas in hermetisch afgesloten dozen.

Muf geurtje in je drinkbus?

Doe er een mengsel van warm water en citroensap in en laat het enkele uren trekken. De geurtjes verdwijnen en je bus is bacterievrij.

Hardnekkige kookgeurtjes verdrijven met citrusvruchten

Vul een kookpot met water en geraspte schillen van citrusvruchten. Laat het koken en de citrusgeur neemt de vieze luchtjes op.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Vieze geurtjes? Stop een droogtrommeldoekje in je stofzuigerzak

Er zijn in de handel speciale stofzuigerzakjes te koop, maar het lukt ook perfect als je een droogtrommeldoekje in de zak stopt.

Sugar tip: Verspreid droogtrommeldoekjes in je schoenenkast en leg ze in de buurt van je vuilbak.

Poetsbeurt voor je wasmachine

Leg een handvol sodakristallen in de trommel van je wasmachine en laat hem draaien op de warmste en langste stand.

Sugar tip: Laat de deur van je wasmachine openstaan na het wassen totdat het achtergebleven vocht verdampt is. Maak het zeepbakje regelmatig schoon met een oude tandenborstel en wat azijn.

Vieze geurtjes in je kleren?

In sportkledij blijft vaak nog een geurtje hangen. Voeg een flinke geut azijn toe en je wasgoed ruikt weer helemaal fris.

Sugar tip: Sterk geurende kledij kun je eerst een half uurtje laten weken in een emmer water met een scheut azijn voordat je ze in de wasmachine stopt.

Lees ook: ‘De was doen. Zo lukt het sneller en beter

Frisse schoenen met sodakristallen

Ook met soda kun je heel wat geurtjes laten verdwijnen. Doe een flinke grop soda in je schoenen en schud ermee zodat de kristallen goed verspreid zijn. Stop je schoenen daarna in een zak en laat ze een nachtje staan.

Sommige sportschoenen kun je ook gewoon in de wasmachine wassen.

Sugar tip: Draag altijd katoenen sokken in je schoenen.

Vieze geurtjes? Steek een kaars aan

Is je eten aangebrand of hangt er een sterke geur na het fonduen of gourmetten? Met een kaars krijg je de geur snel weer weg.

Sugar tip: Steek tijdens je etentje al kaarsjes aan. Let wel op als er kinderen in de buurt zijn.

Met natuurlijke middelen kun je vieze geurtjes makkelijk bestrijden. Heb je zelf nog een tip? Laat het ons weten in de reactiebalk onderaan.

Vind je dit artikel interessant? Deel het en geef het cadeau aan jouw vrienden.

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Schrijf hier je reactie...