Slimme tips

5x opruimen voor twijfelaars
(leestijd: 1 minuut)

Vind jij het een hele klus om op te ruimen? Blijf je eindeloos twijfelen omdat je niet zeker weet of je iets nog gaat gebruiken? Voel je je verplicht om dingen bij te houden waar emotionele waarde aan vastzit? Misschien moet je het eens over een andere boeg gooien en op een andere manier gaan opruimen. Kies een paar van deze tips uit en begin eraan.

Alles in een doos

Haal je kast leeg en doe alles in een doos. Haal eruit wat je zeker nog nodig hebt. De rest laat je liggen. Bekijk de doos over een maand nog eens. Alles wat je niet gemist hebt, is overbodig en mag weg.

Elke week een volle doos

Ga de uitdaging aan om elke week een doos te vullen met spullen die je niet meer nodig hebt. Plak er een aantal op. Verzamel bijvoorbeeld elke week tien stuks. Hoe meer rommel je hebt, hoe hoger het aantal dat je jezelf oplegt. Wat stuk is, breng je naar het containerpark. De andere spullen geef je weg of verkoop je.

Wees kritisch

Stel jezelf de vraag of je iets nog zou kopen als je het nu in de winkel zou zien liggen? Komt er onmiddellijk een duidelijke ‘nee’ naar boven? Aarzel niet langer en doe het weg.

Focus je op het resultaat

Denk aan al de voordelen die je krijgt door op het opruimen. Realiseer je wat voor extra ruimte je straks in je kamer of je kast gaat hebben. Bedenk hoeveel tijd je gaat winnen als je niet meer hoeft te zoeken naar spullen. Wat er niet meer staat, hoef je ook niet meer te poetsen. Minder spullen geeft meer rust.

Maak een foto

Dit werkt goed bij spullen die emotionele waarde voor je hebben. Leg je oude kinderspulletjes, knutselwerkjes of erfstukken eerst nog even vast op papier en neem er dan onverbiddelijk afscheid van.

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan al jouw vrienden die wel wat opruimtips kunnen gebruiken.

Schrijf hier je reactie...