Slimme tips

8 handige keukenweetjes die je moet kennen
(leestijd: 1 minuut)

Hoe krijg je hardnekkige vlekken van je dampkap? En hoe laat je je spoelbak weer blinken? Soms ligt de oplossing voor de hand. Met deze handige keukenweetjes bespaar je veel tijd én moeite.

Steek je afwasborstel mee in de vaatwasmachine

Kan je afwasvriend zelf wel een wasbeurt gebruiken, stop hem dan bij je vaat. Zo wordt hij weer kraaknet en gaat hij heel wat langer mee.

Niet zeker of je ei nog goed is?

Leg het ei in een kommetje water. Als het zinkt, kun je het nog gebruiken. Als het blijft drijven, dan is het niet meer vers.

Keukenweetjes. Gebruik het kookwater van je pasta

Bewaar altijd een kopje kookwater als je de pasta afgiet. Gebruik het om over de pasta te gieten zodat deze niet gaat klitten.

Je kunt er ook een beetje boter doorroeren. Dat geeft ook een lekkere smaak.

Sugar tip: Houd wat extra vocht over voor je saus. Ze wordt er lekker smeuïg van.

Poets je dampkap met olijfolie

Hardnekkige vlekken op de afzuigkap krijg je goed weg met olijfolie. Doe eerst flink wat olie op een stukje keukenrol en wrijf je afzuigkap er dan mee in.

Haal vervolgens de overtollige olie weg met keukenpapier en blink de kap er ook mee op. Zo gefikst en je dampkap mag weer gezien worden.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Aangekoekte restjes in je aluminium kookpot?

Vul je kookpot eerst met water. Pel dan een ui en snijd hem in stukken. Voeg hem bij het water. Breng nu alles aan de kook en laat even pruttelen. De ‘soep’ weekt al het vuil los.

Keukenweetjes. Doffe glans op je spoelbak?

Gebruik een wonderspons om je spoelbak weer mooi te laten blinken. Spoel na met water en droog hem dan af.

Houd de bovenkant van je keukenkasten vetvrij

Leg krantenpapier, plastic of bruin papier bovenop je keukenkast en vervang het regelmatig. Zo hoef je nooit meer te schrobben.

Chroom laten blinken

Gebruik een schoonmaakproduct voor ruiten om je chroom weer glanzend schoon te krijgen of gebruik een wonderspons. Koud kunstje met een groot resultaat.

Op zoek naar meer huishoudtips? Check mijn artikels Vieze geurtjes? Zo maak je er korte metten mee en 8 praktische tips voor je diepvries.

Wil je je huishouden beter organiseren? Lees dan zeker Slimme tips voor een rommelvrij huisHoe organiseer je je diepvries en weet je wat erin zit zonder hem te openen‘ en Zo loopt je huishouden als een goed geoliede machine.’.

Ken je zelf nog handige keukenweetjes? Zet ze onderaan in de reactiebalk.

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan jouw vrienden via de sociale media knoppen.

Schrijf hier je reactie...