Kids

5x lunch zonder brood
(leestijd: 2 minuten)

Brood is heerlijk, maar toch is het fijn om geregeld eens iets anders op je bord te krijgen. Ook kinderen houden van afwisseling bij de lunch. Waarom zou je niet eens één van de volgende recepten uitproberen. Maak wat meer zodat je de restjes ’s anderdaags in de brooddoos van je kind kan stoppen.

Italiaanse omelet met parmaham en rucola

omelet met parmaham en rucola
Bron: mindyourfeet

Nodig (1 persoon):
pan, kom, klopper, 2 eieren, 2 sneetjes parmaham, een handvol rucola, 1 el Parmezaanse kaas, boter, 1 tl oregano, snuifje peper

Bereiding:
Doe de eieren, peper en oregano in een kom en meng alles door elkaar. Zet de pan op het vuur en doe er een beetje boter in. Giet de eieren in de warme pan en zet het vuur laag. Laat de eieren stollen en voeg dan nog 1 el Parmezaanse kaas toe. Als de kaas gesmolten is, haal je de omelet uit de pan. Laat hem een beetje afkoelen. Beleg de omelet dan met plakjes parmaham en rucola. Snel klaar en lekker!

Score van onze kids: 8/10

Lees ook: ‘Dit stop je in de brooddoos van je kind’

Mini caprese quiches

Mini caprese quiche
Bron: laurasbakery

Nodig (voor 6 stuks) :
6 vormpjes, kom, klopper, mes, snijplank, oven, 1 pak kant-en-klaar kruimeldeeg, 12 cherry tomaatjes, 3 eieren, 125 ml sojaroom, 12 basilicumblaadjes, 75 gr Parmezaanse kaas, 1 bol mozzarella, peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier in de vormpjes of smeer ze in met boter. Verdeel het kruimeldeeg in de vormpjes en prik gaatjes in de bodem.
Klop de eieren met de room. Voeg de Parmezaanse kaas, peper en zout toe.
Was de tomaatjes en halveer ze. Scheur de mozzarella en de basilicum in stukken. Verdeel alles over de vormpjes.
Bak de quiches 30 minuten.  Zodra ze een mooie goudbruine kleur hebben, dek je ze af met aluminiumfolie. Zo vermijd je dat de bovenkant verbrandt.
Laat de quiches even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Serveer ze lauw. Ook lekker met een slaatje erbij.

Sugar tip: Onze kinderen vinden dit gerechtje lekker met chorizo. Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak ze kort in de pan. Verdeel ze dan mee over de vormpjes.

Score van onze kids: 10/10 (met chorizo)

Lees ook: ‘Kidsproof gerechten met broccoli in de hoofdrol’

Hartige havermoutmuffins met zalm

havermoutmuffins met zalm
Bron: mindyourfeet

Nodig voor  6 – 8 stuks:
kom, muffinvormpjes, mes, snijplank, oven, 125 gram havermoutmeel, 100 ml havermelk, 2 eieren, 100 gr gerookte zalm, 1/2 courgette, 1,5 tl bakpoeder, cottage cheese of zure room, peper, zout en olie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het havermoutmeel, de melk, de eieren en het bakpoeder in een kom. Klop tot je een luchtig mengsel hebt. Kruid met peper en zout.
Versnipper de zalm. Was de courgette en snijd de helft in kleine stukjes.

vulling havermoutmuffins
vulling havermoutmuffins

Vet de muffinvormpjes in met wat olie. Vul elk vormpje met zalm en courgette. Giet het havermoutdeeg erover totdat de vorm voor 2/3 gevuld is. Zet de muffins 30 minuten in de oven. Je kan nog even controleren of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de vork droog blijft, is de muffin klaar. Even laten afkoelen en dan afwerken met een beetje cottage cheese of zure room.

Score van onze kids: 9/10 (zonder cottage cheese)

Zoete pasta met gebakken kip en ananas

pasta met gebakken kip en ananas
Bron: voedzaamensnel

Nodig (4 personen):
kom, schaaltje, mes, snijplank, pan, 1/2 ananas, rucola, 500 gr kipfilet, boter, olijfolie, kippenkruiden, 50 gr walnoten, preischeutjes
(dressing: 6 el olijfolie, 1 tl knoflookpoeder, 1/4 tl peper en snuifje zout)

Bereiding:
Doe wat boter en olijfolie in een pan. Kruid de kipfilet met de kippenkruiden. Bak de kip mooi bruin in de hete pan. Laat even afkoelen en snijd ze dan in stukjes. Doe ze dan in een kom.
Snijd de ananas in blokjes en doe ze bij in de kom. Meng alles door elkaar.
Was de rucola en verdeel ze over 4 borden. Hak de walnoten grof
Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
Verdeel het mengsel van kip en ananas over de rucola. Strooi er nog wat walnoten overheen.
Giet er daarna een beetje dressing over. Werk af met wat preischeutjes.

Score van onze kids: 8/10

Lees ook: ‘Kidsproof recepten met wortelen in de hoofdrol’

Taco’s met gehakt en groentjes

Taco's met gehakt en groentjes
Bron: okoko

Nodig:
kom, pan, mes, 8 tacoschelpen, 300 gr gemengd gehakt, 1 el olijfolie, 1 rode ui (in ringen), 1 tomaat (in blokjes zonder zaadjes), 1 gegrilde zoete rode paprika, 1 zakje gemengde sla, zout, peper, cayennepeper
(dressing: 100 gr yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 teentje geplette knoflook)

Bereiding:
Bak het gehakt krokant in de olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.
Gril de paprika.
Meng de tomaat en de rode ui door de sla.
Meng de yoghurt, mayonaise en look door elkaar. Kruid met peper en zout.
Verwarm de taco’s in de oven zoals beschreven op de verpakking.
Doe wat sla, gehakt en groenten op de taco en serveer met de knoflookdressing.

Score van onze kids: 9/10

Lees ook: ‘5x gezonde vervangers voor favoriete kindergerechten’

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...