Slimme tips

Koopjes. Zo laat je je niet vangen
(leestijd: 2 minuten)

De soldenperiode komt er weer aan. Tot 31 januari kan je volop koopjes doen. Hoe pak je het best aan? En hoe loop je minder kans op miskopen? Deze 10 tips helpen je op weg.

Tip 1: Werp de dag voordien een kritische blik op jouw kleerkast en bepaal je maximum budget

Met een goede voorbereiding loop je minder risico op miskopen. Als je weet welk kledingstuk aan vervanging toe is of welk je nog mist, kan je gericht shoppen.
Het is ook belangrijk dat je nadenkt over hoeveel geld je maximum wil spenderen want voor je het goed beseft, ben je een fortuin kwijt.

Tip 2: Ga winkelen in een stad die je al kent en plan je wandelroute vooraf

Zo verlies je alvast geen tijd met het zoeken naar winkeltjes die bij jouw stijl passen. Denk na waar je wil winkelen en win tijd door de route te volgen die je uitgestippeld hebt.

Tip 3: Winkel alleen of neem maximum één vriendin mee

In de solden winkel ik het liefst alleen omdat ik me dan kan beperken tot de winkels waarvan ik weet dat er iets in mijn stijl te vinden is. Een hele dag winkel in, winkel uit in al die drukte is zo niet mijn ding.
Kan je moeilijk beslissen, dan neem je best één vriendin mee die je kan helpen om de knoop door te hakken. Met zijn tweetjes is het natuurlijk ook gewoon gezelliger.

Tip 4: Zorg dat je je maat kent en ga voor een merk waarmee je vertrouwd bent als je niet wil passen

Als je het merk niet kent, pas dan zeker zodat je niet met een verkeerde maat thuiskomt. Ruilen tijdens de solden is vaak niet mogelijk.
Let vooral op met jeansbroeken. Ik las eens dat zij tot de meest frequente miskopen behoren. Het is me zelf ook al meerdere keren overkomen.

Tip 5: Draag gemakkelijke kledij en aangepast schoeisel

Een legging en aanpassend T-shirt zouden ideaal zijn. Je kan er een kledingstuk bovenop passen waardoor je niet per se de paskamer in moet. Zo vermijd je de lange wachtrijen aan de pashokjes en win je extra tijd.
Trek ook schoenen aan die goed zitten en makkelijk uit en aan kunnen.

Tip 6: Neem een kleine handtas mee

Door een tasje over je schouders te dragen heb je je handen vrij. Houd het wel dicht tegen je aan. Zakkenrollers vieren immers hoogtij in deze periode van het jaar.

Tip 7: Zorg dat je in de winkelstraat bent tegen dat de winkels opengaan

’s Morgens is het nog niet zo druk en tegen dat je over de koppen kan lopen, heb jij al flink wat winkels afgeschuimd. Shoppen is best wel vermoeiend. In de namiddag kan je dan even de tijd nemen om op adem te komen met een hapje en een drankje.

Tip 8: Bekijk je kledingstuk grondig voordat je het koopt

Soms zit er make-up op kleding of is het beschadigd. Wil je het toch kopen, vraag dan zeker nog een extra korting.

Tip 9: Wacht tot het einde van de koopjesperiode of ga dan nog eens terug

De hoogste kortingen vind je pas op de allerlaatste dagen van de solden. Het aanbod is dan wel beperkt, maar heb je geen courante maat dan maak je kans om nog iets leuks op de kop te tikken.
Ik ga graag als de grote massa gepasseerd is. Ik neus dan het liefst wat rond in de kleinere, duurdere zaken in de hoop nog een degelijk basisstuk te vinden.
In deze periode hangt er ook al veel van de nieuwe collectie in de rekken. Gewoonlijk kom ik met een stuk uit de nieuwe collectie (zonder korting!) thuis. Vind ik toch nog een uniek stuk, dan geeft me dat wel een gelukzalig gevoel.

Tip 10: Kies voor online shoppen

Door online te shoppen vermijd je niet alleen de drukte, maar vind je vaak ook direct hogere kortingen. Het is wel aangeraden dat je het merk al kent zodat je zeker de juiste maat koopt. Laat de webshop het toe om de afgeprijsde artikels nog terug te sturen, dan is er natuurlijk geen probleem.

Lees ook: Online shoppen. Zo voorkom je oplichting

Ik wens jou alvast veel winkelplezier!

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Bron: Solden2018.be

Tips Like Sugar is een online lifestyle magazine voor trendy vrouwen die op zoek zijn naar leuke tips en praktische weetjes om meer uit hun dag te halen. Ontdek onze rubrieken kids, interieur, slimme tips, eropuit en fit&gezond.

Schrijf hier je reactie...