Slimme tips

Het broekpak alias
‘de suit’

Yves Saint Laurent blijkt de eerste te zijn geweest die in de jaren 60 een vrouw in pak de catwalk opstuurde. Het broekpak had hiermee zijn entree gemaakt in de vrouwenmode en werd een klassieker van formaat. Hoewel het voor mij lang vooral gelinkt was met de zakenwereld, merk ik op dat het nu steeds meer aan populariteit wint en opvallend veel opduikt in het straatbeeld.

Ik herinner me mijn eerste pak nog dat ik begin jaren negentig kocht. Het was zwart en één van mijn favoriete werkoutfits. Ik combineerde het met een strakkere zijden blouse. De iets bredere pijpen van de broek sleurden net niet over de grond. Ik droeg er steeds dezelfde schoenen onder. De lengte van mijn broek was ook echt op maat van mijn schoenhak gemaakt. De blazer had toen ietwat bredere schoudervullingen. Het geheel oogde stijlvol en vrouwelijk.

Het is een tijdje stil geweest rond het mannenpak voor vrouwen. Nu zie ik het weer verschijnen in allerlei varianten, niet enkel qua stof (effen, ruitjes, streepjes,…), maar ook qua snit en stijl van zowel de broek als het jasje. Je hoort wel eens dat politici als Hillary Clinton en Angela Merkel het pak weer nieuw leven hebben ingeblazen.

Je vindt voor elk model en ieders smaak wat wils. En het toffe is dat je er eindeloos mee kan combineren. Met een sneaker vind ik het wat stoerder aandoen. Met een pump creëer je dan weer een klassevolle tot zelfs sexy look. Er zijn dus heel wat vlotte variaties mogelijk. Trouwens, niet enkel het pak zelf, maar ook de naam werd gepimpt. Volgens mij is de ‘suit’ volop aan een opmars bezig en hoort hij thuis in elke kleerkast.

Het is dus zeker een goede investering om nog een suit aan te schaffen tijdens de koopjes. Ook op de catwalks van de lentecollecties werd hij trouwens meermaals gespot. Als je het mij vraagt, een echte must-have.

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Schrijf hier je reactie...