Slimme tips

Deze klusjes klaar je in twee minuten tijd (leestijd: 1 minuut)

Sommige klusjes nemen helemaal niet veel tijd in beslag, maar toch komen we er niet altijd aan toe. Het is handig om met een lijstje te werken dat je herinnert aan die klusjes. Zodra je een paar minuten tijd hebt, werk je ze één voor één af. Of plan ze op vaste tijdstippen om er regelmaat in te krijgen.

Sorteer je post

Maak stapeltjes met papier dat je wil weggooien en post waar actie voor nodig is. Alles wat weg mag, leg je al bij het oude papier.

Ruim snel een kamer op

Pak een grote mand of zak en stop er alles in wat niet thuishoort in de kamer. Als je weer eens een paar minuten tijd hebt, leg je de spullen op de juiste plek. Opruimen brengt rust in je hoofd.

Lees ook: ‘5x opruimen voor twijfelaars

Geef je planten water

Planten houden van regelmaat. Trek een vaste dag uit in de week om ze te gieten. Zo houd je ze in topconditie.

Maak die afspraak

Neem de tijd om je afspraken in te plannen. Zoek het nummer op en bel meteen.

Lees ook: ‘Tijdbesparende tips voor een vlotte ochtend

Doe je plastic draagtassen weg

Heb je ook een hele verzameling plastic zakjes liggen? Geef ze weg aan iemand die ze kan gebruiken. Stop vanaf nu een herbruikbaar zakje in je handtas. Dit is beter voor het milieu. Zo hoef je deze klus ook nooit meer te doen.

Ruim je handtas op

Haal alles eruit. Veeg ze schoon. Stop er dan enkel de spullen in die je echt nodig hebt. En werp ook eens een kritisch oog op de inhoud van je portefeuille. Gooi ook hier weg wat overbodig is. Dit scheelt in gewicht. En je vindt zo ook alles sneller terug.

Poets je schoenen

Schoeisel gaat langer mee als je het goed onderhoudt. Poets je schoenen regelmatig. Zo staan ze al mooi te blinken tegen dat jij ze wil aantrekken.

Ruim je mailbox op

Open je mailbox en delete alle mails die je niet meer nodig hebt. Reageer dadelijk op mail die snel kan afgehandeld worden.

Lees ook: ‘Zo kan je efficiënter e-mailen

Betaal een paar rekeningen

Maak er een gewoonte van om je rekeningen op vaste tijdstippen te betalen. Zo voorkom je dat je met boetes wordt opgezadeld.

DE LEUKSTE TIPS IN JOUW MAILBOX?Laat hier je mailadres achter

Maak je bed op

Wie zijn bed elke morgen opmaakt, zou een productievere dag tegemoet gaan. Een opgemaakt bed brengt rust. Het geeft je een goed gevoel als je ’s avonds je slaapkamer binnenkomt.

Lees een artikel op Tips Like Sugar

Tips Like Sugar zoekt voor jou de leukste tips en praktische weetjes bij mekaar. Zo doe jij in een mum van tijd veel inspiratie op.

Lees ook: ‘15 tips om tijd te winnen

Hoeveel tijd besteed jij aan je klusjes? Het loont de moeite om eens te noteren hoelang je met iets bezig bent. Je zult merken dat je heel wat dingen kunt doen op enkele minuten tijd. Zo houd je meer tijd over om dingen te doen die je echt leuk vindt.

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan jouw vrienden.

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Schrijf hier je reactie...