Slimme tips

Het juiste ondergoed voor een perfecte zomerse look (leestijd: 2 minuten)

Op zwoele dagen trek je het liefst luchtige en lichte kleren aan. Om elegant en zelfverzekerd voor de dag te komen, is het belangrijk dat je ondergoed precies goed zit. Hoe zorg je ervoor dat je lingerie onzichtbaar is? En hoe camoufleer je minder flatterende lichaamsdelen? Met deze tips maak je de juiste keuze in je onderkleding. Zo duik jij piekfijn uitgedost de zomer in.

Slimme oplossingen voor elke vrouwelijke outfit

Jurk of top met blote schouders

Blote schouders zijn heel trendy deze zomer. Deze look vraagt om een strapless beha. Dit model heeft geen bandjes. En dat is mooi meegenomen als je je schouders een egaal bruin kleurtje wil geven.
Wil je dit model ook als een gewone bh kunnen dragen, dan neem je er best eentje met afneembare (al dan niet transparante) bandjes.

Kleedje met hoge open rug

Transparante tussenstukjes die je aan je bestaande beha bevestigt, bieden hier een goede oplossing. Je haakt ze aan beide zijden vast, kruist ze naar voren en maakt ze daar vast.

Low back strap (Hunkemöller)
Low back strap (Hunkemöller) >>

Jurkje met open rug en blote schouders

Bij deze outfit kies je best voor een plak beha. Zorg wel dat je goed afgedroogd bent voor je hem aandoet. En laat je bodylotion voor een keertje achterwege. Anders loop je het risico dat hij loskomt.
Combineer hem met fashion tape. Deze tape plak je vast op je huid. Hij zit comfortabel en zorgt ervoor dat je jurk mooi op zijn plaats blijft zitten.

Wat doe je tegen afzakkende bandjes?

Heb je smalle of afhangende schouders, dan blijven bh-bandjes moeilijker zitten. Met siliconen pads is dit voorgoed verleden tijd. Plaats de pads op je schouder en schuif de bandjes er tussen. Zo blijven je bh-bandjes goed zitten en knellen ze minder op je schouders.

Siliconen bh Straps comfy
Siliconen bh Straps comfy (Hunkemöller)>>

Jurk of topje met decolleté

Is je jurk of top lichtjes uitgesneden en wil je een voller effect, dan kan je een push-up bh overwegen. Bij een diepe V-hals kan je werken met fashion tape.

Kleedje of topje met gekruiste rug

Fashion clip
Fashion clip (Hunkemöller) >>

Heeft je kledingstuk een sportieve uitsnijding? Met een bh clip vorm je je bestaande beha om naar een racerback model. Je haakt de clip vast aan de achterzijde van de bandjes en klaar. Dé ideale oplossing om je schouderbladen zichtbaar te laten.

Wat met stofjes die aftekenen?

Draag je een strakker jurkje of een kledingstuk in een dunne stof? Kies dan zorgvuldig je ondergoed. Ondergoedlijntjes ontsieren je look. Met een naadloze slip is dit probleem voorgoed van de baan. Zorg er wel voor dat hij niet te strak zit. Je vindt tegenwoordig ook naadloze lingerie in zachte kant.

Welk ondergoed draag je bij doorschijnende stofjes?

Je kiest het best een kleur die het dichtst aansluit bij jouw teint. Huidkleurig ondergoed is altijd een uitstekende optie. Ben je licht van huid, dan kan je ook voor lichtgrijs of zachtroze gaan. Heb je een donkere huidskleur dan is felrood een goede keuze. Vermijd in elk geval wit ondergoed onder een witte broek, jurk of rok.

Iets te verdoezelen?

Ben je niet helemaal tevreden met je buik, taille, heupen of bovenbenen? Met corrigerend ondergoed krijg je een liftend effect. Ontsierende vetrandjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. En je ziet er meteen een stuk slanker uit.
Je kan kiezen voor naadloze shortjes, slips, body’s, jurkjes en topjes.

Vind je dit artikel leuk? Geef het cadeau aan je vriendinnen.

Bron foto’s: Hunkemöller; Uitgelichte foto: Pexels

Dit is een gesponsord artikel.

Schrijf hier je reactie...