Fit & Gezond

Snel meer energie met deze eenvoudige tips
(leestijd: 3 minuten)

Werken aan je energie hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste voeding geef je jouw lichaam al een flinke boost. Als je dan ook nog regelmatig beweegt en voldoende slaapt, boek je snel vooruitgang.

Met deze tips trek je jezelf weer op gang.

Tip 1: Eet gezond

Kies voor vezelrijke voeding en schrap alles wat zoet en bewerkt is. Start met een gezond ontbijt. Een eitje, avocado en havermout zijn perfecte starters als je energie op een laag pitje zit.

Eet bij elke maaltijd groenten. Zet geregeld spinazie en spruitjes op het menu. Vergeet ook je dagelijkse porties fruit (appel, banaan, bosbessen, appelsien) en onbewerkte noten en zaden (pompoenpitten) niet. Studentenhaver pept je ook snel op.

Sugar tip: Drink veel water. Voeg er vers citroensap bij en je hebt een gezond energiedrankje.

Ook interessant :  10 tips om je dag goed te starten met een gezond ontbijt.

Tip 2: Trek je stapschoenen aan en krijg snel meer energie

Het helpt om even een frisse neus te halen. Heb je wat meer tijd, maak dan een flinke wandeling van een uur. Trek bij voorkeur de natuur in. Stap flink door, haal diep adem en houdt je aandacht bij alles wat je ziet. Je knapt er helemaal van op.

Tip 3: Vitamine D

Mooi weer? Zoek een rustig plekje op in de zon en geniet van de zonnestralen op je huid. Je lichaam heeft elke dag vitamine D nodig. Je neemt dan ook best dagelijks een tabletje in.

Sugar tip: Zorg dat je je huid beschermt met een goede zonnecrème.

Tip 4: Gun jezelf rust

Doe het even wat rustiger aan. Misschien kun je wat werk uitbesteden? Zorg ook voor digitale rust. Zit niet voortdurend je mailbox of smartphone te checken. Durf je telefoon uit te zetten en negeer de meldingen van je mailbox. Het kost veel tijd en energie als je telkens gestoord wordt.

Tip 6: Korte pauzes voor meer energie

Probeer gefocust te werken. Las om het half uur een korte pauze in van vijf minuten. Om de paar uren pauzeer je wat langer. Merk je dat je concentratie vermindert, neem dan sowieso een break. Denk op voorhand na over hoe je deze tijd wil invullen.

Tip 7: Trek eropuit

Neem een dagje verlof of knijp er een weekendje tussenuit. Neem de tijd om je batterijtjes weer helemaal op te laden. Vraag een vriend of vriendin mee.

Tip 8: Tijd voor jezelf

Geef ook eens prioriteit aan jezelf. Plan geregeld een uurtje me-time in je agenda. Deze afspraak is even belangrijk als een andere. Gebruik deze tijd om iets leuks te doen. Wat zou je graag doen, maar komt er maar niet van?

Tip 9: Werk jezelf in het zweet

Doorbreek de vicieuze cirkel. Welke sport doe jij graag? Begin er weer aan. Een goede workout geeft je direct een boost. Misschien wil er wel een vriend of vriendin met je mee? Jullie kunnen mekaar motiveren.

Tip 10: Yoga geeft je energie

Door je lichaam te stretchen en je aandacht bij je ademhaling te brengen, leer je vermoeidheid loslaten en jezelf opladen.  Zoek een goede yogaschool in je buurt zodat je weet welke oefeningen je kunt doen en hoe je ze juist moet uitvoeren. Zo kun je er thuis ook een gewoonte van maken om elke dag minstens tien minuten yoga te doen.

Tip 11: Ruim je huis op

Wist je dat rommel heel veel energie vraagt? Een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd. Werk in kleine stappen, maar begin eraan.

Lees ook:  Slimme tips voor een rommelvrij huis.

Tip 12: Neem die beslissing

Pak je vraagstukken aan en vind oplossingen. Piekeren vraagt enorm veel energie. Waar worstel je mee? Geraak je er zelf niet uit, zoek dan professionele hulp.

Lees ook: Met deze tips lukt het beter om de juiste keuze te maken

Tip 13: Ga op tijd naar bed

Leer jezelf een vast slaappatroon aan. Als je weinig energie hebt, wil dat meestal zeggen dat je niet genoeg slaapt.

Lees ook: 10 tips voor een goede nachtrust

Tip 14: Maak plannen

Het is belangrijk dat je iets hebt om naar uit te kijken. Boek je vakantie al of prik alvast een datum voor je volgende feestje. Zo kun je er al van beginnen dromen.

Tip 15: Spreek af met een vriend of vriendin

Mijd de mensen die constant klagen en energie van jou vragen. Nu heb je iemand nodig die positief in het leven staat. Iemand die jou laat lachen. Hiervan krijg je onmiddellijk meer energie.

Door je eetgewoonte te veranderen en dagelijks te bewegen krik je je energie snel weer op. Zo zal je slaap ook verbeteren. Maak je minder zorgen en doe dingen die jij echt leuk vindt. Gun jezelf rust en spreek af met mensen die je een goed gevoel geven.

Vind je dit artikel interessant? Geef het cadeau aan een vriend of vriendin die wel een oppepper kan gebruiken.

Schrijf hier je reactie...